| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-10-14 17:28:22 A stać Cie na amory dobrane do tych sprężyn ? |
ciejma espero katowice | 2007-10-14 21:11:39 Myślałem o wymianie amorów, jak narazie ma dopiero 64tys km przebiegu(orginał) i pytanie czy jest sens zmieniać amory? Co polecasz? |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-10-14 22:42:48 ja mam z przodu niższe sprężyny H&R z vectry + do tego bilstein B4 (po 100 zł sztuka) przód ładnie siadł w stosunku do serii, komfort resorowania jest, że tak powiem bardzo niski..... jest twardo i w ogóle
tak to wygląda
tutaj jeszcze foty jak miałem stare amory Daco
a tak wyglądało na seryjnych springach
pozdro |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-10-14 23:01:17 ja kupiłem komplet 4-ech sprężyn H&R nowych za 800pln...
do tego na tył gazowe amorki ALKO po 150pln za sztukę i na przód gazowe amorki KYB po 200pln za sztukę... idealnym połączeniem okazało się z tyłu ALKO + H&R... tył twardy jak cholera... świetne trzymanie na zakrętach... fatalnym połączeniem jednak okazało się KYB z H&R... przód podskakuje i za bardzo się przechyla..... po przejechaniu na tym zestawie 60 tys.km. pękła mi tylna sprężyna H&R... a nie wożę bagaży w bagażniku, jeżdżę sam i nie ciągnę przyczep... więc obciążenie było niewielkie a mimo wszystko sprężyna pękła po tak niewielkim wydaje mi się przebiegu... bardzo się rozczarowałem tym faktem... więcej sprężyn H&R nie kupię... [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2007-10-14 23:03:17 ] |