| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mihu24 HF MEMBER Lantra Pszczyna/Oświęcim | 2007-09-21 00:57:02 Mam pytanie.Chcę wymienić fabryczny dolot na taki ze stożkiem ze względu na zużycie oryginalnej rury(popękana a i gazownicy montujac mikser dołożyli swoje ).Polecacie jakieś filtry,jakich firm - nie chodzi mi o tune ale o święty spokój .Rura oryginał w ASO 280 zeta .I przewiduję problem z podłączeniem króćca paliwa(średnica ok.20mm-łaczniki na allegro mają średnicę króćca do wiercenia właśnie 20mm a to troszkę za mało)
[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2007-09-21 11:27:24 ] |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-09-21 10:02:36 Jak bym polecął jednak poszukanie rury oryginalnej - aso wiadomo ze chore ceny ale Hyundai ma tak dobry rynek wtórny że chyba nie powinno byc to problemem. |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2007-09-22 09:48:13 Ja u siebie sam dolot zrobiłem, musiałem coś wykombinować po założeniu blosa. Wyszło chyba fajnie ![]() |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-09-23 00:20:11 Sugeruję kupić parę rurek i zrobić dolot albo z oryginalnego jakiegoś.
Co do stożka to ci popsuje wszystko na gazie tym bardziej - bez blosa czy sekwencji to już wogole...(piszesz o mikserze). Lepiej kupić używany dolot, lub wogole rórki podchodzące pod średnice. Stożek daje moc ale powiedzmy od 6000-10000 obrotów. Kto tak jeździ? Tylko wyczynowe sprzęty tyle wyciągną. Dół ci zepsuje...moment spadnie. Wydawać moze że moc wzrasta ale trzeba kręcić wyżej. Nie wiem jak koledzy co mają ale z tego co czytałem poza dzwiękiem to nic nie daje w stosunku do poprawnego seryjnego. Ba z testów na VW 1.8T i 1.9TDI wychodzi o 1% wieksza moc ale o 1%mniejszy moment. A montaż full serwis - taki jaki ma być (długość) i zimne powietrze zasysane. Aha jak u was BLOS wypada? Bo ja to w ogole wielkich róznic nie zauważyłem (jeszcze przed regulacją). |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2007-09-23 08:35:52 Blos u mnie chodzi ostatnio lepiej niz bena ![]() |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-09-23 17:08:42 Hm i jak gaz znosi stożek? Masz jakąś fotkę twojego dzieła? |
mihu24 HF MEMBER Lantra Pszczyna/Oświęcim | 2007-09-24 15:32:40 Faza projektowa Także efektów na razie niet.Ale coś tam słyszałem,że to właśnie moment ciutkę lepszy jest na stożku niz na fabryce. |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2007-09-24 21:15:25 Moment na stożku lepszy ??
Raczej gorszy - lepszy tylko dźwięk
Pozatym co by nie patrzyć własnie nasz filtr to stożek tyle ze obliczany do silnika i kompa
Blos - to już inny temat - poczytaj nawet u nas na forum jest tego trochę
Pozdrawiam. Misio |
mihu24 HF MEMBER Lantra Pszczyna/Oświęcim | 2007-10-15 15:09:40 Wpadłem na pomysła żeby wcisnąć stożek do obudowy filtra.
Po co?A po to żeby nie kupować papierowych co chwilę - gaz. Dlaczego nie kupisz wkładu zamiast kombinować? Bo kosztuje 150 zeta minimum,chyba,że ktoś ma jakieś namiary na tańszy wkład... |