Parownik levato

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam was mam pytanko bo nie wiem o co chodzi jezdze polonezem caro 95r posiadam instalacje levato z 2 pokrętłami na parowniku mosiężna i plastikowa duza i nie mam pojęcia daczego gdy wrzuce na luz obroty silnika wyrównają sie na 900obrotów i wchodzac w zakręt w prawo to samochód gaśnie obroty spadają a jak skręcam w lewo to obroty rosną

parownik do regeneracj...

aleś banialuki desperos wciskasz.....

jedna to sruba to regulacji czulości membrany (druga mieszanki biegu jalowego) i to wlasnie przez nią ustala sie twardosc membrany zeby nie reagowała na sile odsrodkowa np pojawiającą sie przy mocnym skręcaniu...to ze wlasnie silnik przygasa (zubaża) lub przyspiesza (wzbogaca mieszanke) to znaczy ze membrana jest w dobrym miekka i reaguje nawet na niewielkie sily...

jedz do gazowni jak nie umiesz podregulowac sam i sprawa zalatwiona

Akurat desperos napisal dobrze

Membrana do wymiany w parowniku

Skoro w jedna strone sie odchyla (zwiekszenie obrotow) a w druga zamyka (zmniejszenie). Membrana juz jest za twarda i nie reaguje dostatecznie szybko.

Ewentualnie za duza dawka gazu, no ale kolega nic nie pisze ze krecil samodzielnie przy parowniku

Levato to chyba robią na gastroskopii
Znaczy Lovato ?

Cytat:
2007-10-22 19:51:36, DeeJay pisze:
Levato to chyba robią na gastroskopii Znaczy Lovato ?

mialem dokladnie to samo na swiezo wymienionej membranie jakies 2 miesiace temu na tyle ze o malo nie przywaliłem na zakrecie z stojący samochod bo silnik gasł i wspomagania na kierze zero...
zabawa z regulacją od razu przyniosla rezulataty - wieksze napiecie membrany powoduje ze jest twardsza i nie odchyla sie z byle pojawiajacej sie sily odsrodkowej...

Cytat:
2007-10-22 19:51:36, DeeJay pisze:
Levato to chyba robią na gastroskopii Znaczy Lovato ?

Gastroskopia to badanie zoladka i rure wciskaja ci przez usta.
A Levato w te dzure nazwijmy ujsciową.

Cytat:
2007-10-22 21:19:50, maltoron pisze:
Gastroskopia to badanie zoladka i rure wciskaja ci przez usta. A Levato w te dzure nazwijmy ujsciową.

badanie per rectum - znaczy się rektoskopia

Cytat:
2007-10-23 23:08:38, Robert_S pisze:
badanie per rectum - znaczy się rektoskopia

Ale i tak ani jednego ani drugiego nie polecam

Cytat:
2007-10-22 19:42:50, maltoron pisze:
Akurat desperos napisal dobrze

A właśnie nie . Jak wymieniałem parownik (na nowy !!) to na jeździe próbnej było to samo.Albo gasł,albo zwiększał obroty.Po regulacji było wszystko OK.

Kłułik nie wyrywaj z kontekstu.

Nie ma w opisie ze parownik jest nowy, ani ze ktos przy nim krecil cokolwiek.

Ergo. byl regulowany wczesniej, wiec na 100% membrana jest do wymiany.

Chyba ze dajda inne fakty to sie wtedy CBA i ABW nasle zeby poloneza sprawdzili czy to nie robota agentow ukladu.