Sprawa ubezpieczenia.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czysta teoria- kumpel kupił auto rok temu, właściwie sprowadził, przerejestrował ale dostał tymczasowy d.rej. ważny miesiąc, niedługo później musiał wyjechać- auto stoi na tymczasowym bez OC. (przegląd ma). Niedługo wraca i tu problem- gdzieś niedawno czytałem że jakieś kary są za brak ciągłości ubezpieczenia, 500 euro czy coś... Moje pytanie do Was... Czy będą jakieś problemy teraz z uzyskaniem stałego dowodu rej. lub ubezpieczeniem? Jakieś kary? Może ktoś z Was wie. Z góry dzięki. Pozdro

Znając naszą kochaną biurokrację to nigdy nic nie wiadomo, ale jeśli jeszcze do kolegi nie odezwał się "Fundusz Gwarancyjny" to jest wielce prawdopodobne że wystarczy ubezpieczyć auto i pofatygować się do urzędu po nowy dowód rejestracyjny, jeśli urzędasy nie będą robić problemów to powinno się udać.

Prawdopodobnie nic nie dostał z urzędu, przynajmniej jak ostatnio z nim rozmawiałem to nic, wraca za miesiąc lub dwa, prosił żeby cos sie dowiedziec jak to działa bo go wcześniej postraszyłem jak znalazłem taką informację na jakimś forum... jakby ktoś coś wiedział to piszcie... Dzięki

Jasna sprawa- poszedłem po informację do źródła- byłem dziś w wydziale komunikacji ale tam urzędnicy nie wiedzą takich rzeczy, odesłali mnie do ubezpieczalni, w PZU dowiedziałem się że ubezpieczą bez problemów auto, nie powinno być problemów w urzędzie przy odbiorze stałego dowodu rej., chyba że jakiś nadgorliwy urzędnik będzie miał zły dzień... kawy nie wypije z rana czy cos wtedy mogą się przyczepić. Cóż...

PS. Wybory zakończone- wynik jaki jest- każdy widzi... Teraz juz tylko gorzej będzie