| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2007-10-14 22:33:35 Jak masz instalacje II gen z prawdziwym silnikiem krokowym to podlacz , czemu nie , nie jest to tak duzo roboty. Widzialem niestety instalacje z atrapa silnika krokowego , w rzeczywistoci regulowane tylko na srube i wtedy oczywiscie podlaczanie TPS'a nie ma sensu |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2007-10-16 09:39:14 Jak sie lubisz bawić to podłącz. Ale to pomorze jak umarłemu kadzidło . |
far77 Accord Warszawa | 2007-10-17 17:52:25 tylko czy jest sens sie bawic,moze sa osoby które przerobiły ten temat wczesniej i coś mogą powiedziec ???? |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2007-10-17 20:04:39 Przerobiłem temat i nie ma sensu. Ale jak się ma czas...
A poza tym przez ten czas co tu piszesz na forum to już byś to 5 razy podłączył, hehehe ![]() [ wiadomość edytowana przez: Kamil_H dnia 2007-10-17 20:05:58 ] |
far77 Accord Warszawa | 2007-10-18 15:26:02 jest podłączony,i cos mi sie wydaje ze wiecej pali i jakies ma dziury przy przyspieszaniu,nie było takich objawów jak go nie podłaczyłem, ale moze jest to kwestia ponownej regulacji z podłaczonym TPS,wyczytałem na stronie STAGA ze przy regulacji z podłączonym TPS powinno sie zmostkować kabel czerwony i biały które sa w kostce do podłaczenia testera sondy,wtedy silnik krokowy ustawia sie w połowie i dopiero regulować skłąd mieszanki,powiem ci ze sam jestem zdziwiony tym sposobem regulacji i stad moje pytania.Rozumiem ze po odłączeniu TPS jest to normalna instalacja na srube z emulacja sondy lambda czy krokowy bierze sygnał z sondy lambda ???? |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2007-10-19 08:55:17 Bierze, bierze. Ten TPS to taki bajer - pic na wode. |
far77 Accord Warszawa | 2007-10-19 17:14:56 Czyli jednym słowem najlepiej odłaczyc TPS bo i tak sygnał jest brany z sondy i krokowy działa,a wiele osób twierdzi ze przy STAG 2-L krokowy dział tylko przy podłączeniu TPS |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2007-10-19 21:30:42 Słuchaj ja nie wiem co tam inni piszą, ale z tego co ja wiem to II generacja to silnik krokowy sterowany sondą lambda. Te dwa elementy pracują w układzie ujemnego sprzężenia zwrotnego.
Wszelkie bajery typu TPS-y, termometry, czujniki obrotów i inne duperele służą jedynie do tego, żeby tą II generację "ulepszyć". Podłączając się pod cewkę sterujesz kompem, żeby przełączył za Ciebie z beny na gaz. Tak na prawdę to byś mógł to zrobić dwom aprzełącznikami: odciąć wtryskiwacz, załączyć gaz. Podłączając termometr nie musisz się zastanawiać czy to już przełączyć, czy za chwilę, czy już jest wystarczająco ciepły silnik... Podłączająć TPS możesz korzystać z funkcji cut-off, która i tak nic nie daje, z funkcji wzbogacenia mieszanki przy ostrym depnięciu, która chyba też nie działa jakoś rewelacyjnie. Działanie w pierwszym przypadku polega na chwilowym zamknięciu krokowego (ale mogą się pojawić strzały) a w drugim przypadku na chwilowym większym otwarciu krokowego, co moim zdaniem może się przydać ale nie koniecznie we wszystkich autach. Ale sonda lambda musi być i to tak na prawdę ona tu rządzi. |
rosck Z Poznań | 2007-10-20 00:30:20 jak odłączysz krokowca to też nie zauważysz róznicy |
far77 Accord Warszawa | 2007-10-20 08:59:59 Konkretna odpowiedz jednym słowem w jednych autach sie sprawdza a w innych nie i tyle,najlepiej porobic próby na własnym aucie i bedzie wszystko wiadomo,moze orientujesz sie jak ustawic STAG 2-L bo kazdy gazownik mówi co innego a instrukcja mówi co innego,zreszta zadałem to pytanie pod zaklądka STAG 2-L
Pozdr. |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2007-10-20 09:22:03
II generacja to instalacja podciśnieniowa, czyli z mikserem zwężkowym sterowana elektroniką. Może być sterowana samą sondą lambda, ale jakoś nie do końca dobrze to działa skoro ludzie wyrzucają Blitze czy stagi 2L i montują nowsze komputery. Silnik krokowy sterowany z pomocą sondy (i nie tylko) jest także w instalacjach III generacji.
No właśnie, ulepszyć.
To zależy jakich efektów się ktoś spodziewa. Jeśli rewelacji to rzeczywiście to ,,nie działa".
I dlatego nie zamyka się krokowego tylko go przymyka.
![]() |
far77 Accord Warszawa | 2007-10-20 09:35:28 a jak jest z regulacją STAG 2-L ???????? |