[k] docisk i tarcze do dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie, najlepiej nowe, cena rozsadna

zlituj sie, podaj rozmiar albo chociaz pojemnosc ....

do jakiej pojemnosci?

W profilu masz 1.6 DOHC. Jezeli tak, to pasuje sprzeglo od Poloneza. Kup dobre, jest Valeo na allegro teraz - na przyklad.

dzieki za pomoc chlopaki nie jestem tak oblatany jak co niektorzy na forum wiec myslalem ze to to samo.
ja potrzebuje do dohc1.6 torche zmodyfikowanego wiec licze tez na jakosc no i najlepeij nowe. podobno valeo wystarczy, bedzie pasowlao to z poloneza? jaka cena nowki?
w silniku z lanci RWD mam jakby odelzone ale to 2.0 wiec neibedzie pasowac?

w 2.0 bylo sprzeglo wieksze, jezeli masz seryjne kolo zamochowe w 1.6 dohc, to podpasuje od poloneza na 100% - zwykle 200 mm. Mozesz sprobowac przelozyc sprzeglo z 2.0 razem z kolem zamachowym - powinno podejsc.

mar125 ma w 1.6 docisk i sprzęgo z 2.0 , działa OK

[ wiadomość edytowana przez: kosa131 dnia 2007-10-18 18:31:55 ]
[ powód edycji: kurde, znow przeedytowalem zamniast zacytowac :) Przepraszam ]

Cytat:
2007-10-18 17:34:05, Blady pisze:
mar125 ma w 1.6 docisk i sprzęgo z 2.0 , działa OK

to jeszcze powiedz do jakiego kola zamachowego ma to przykrecone i jakimi srubami kolo jest mocowane do walu, 10 czy 12. W 1,4/1,6 fabrycznie kolo bylo mocowane na 10 i troche balbym sie kombinowac z tulejkami i kolem od 1,8/2,0 na sruby m12...

P.S.

ja u siebie mam kombinacje w druga strone, lekkie kolo z 1,4 z rowiercionymi otworami mocujacymi przy 1,8 do tego nowa tarcza od poldka i daje rade

te wyedytować Cię

Cytat:
2007-10-18 18:35:25, kosa131 pisze:
to jeszcze powiedz do jakiego kola zamachowego ma to przykrecone i jakimi srubami kolo jest mocowane do walu, 10 czy 12. W 1,4/1,6 fabrycznie kolo bylo mocowane na 10 i troche balbym sie kombinowac z tulejkami i kolem od 1,8/2,0 na sruby m12... P.S. ja u siebie mam kombinacje w druga strone, lekkie kolo z 1,4 z rowiercionymi otworami mocujacymi przy 1,8 do tego nowa tarcza od poldka i daje rade

koło "lekkie"2.0 przykręcone tym czego sie obawiasz-śmigam tak już ponad rok i mimo obrotów których dohc podobno nie wykręca ,wszystko jest ok

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2007-10-18 18:42:35, Blady pisze:
te wyedytować Cię

mnie nie, ale moje posty...

A tak serio to przyzwyczailem sie ze pierwszy z lewej to cytuj a tu co chwile zonk