Dmuchawa poraz kolejny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem ze bylo ale ja jakos sie nie moge doszukac.
Zaczne od poczatku, pacjent to mkVII 1.6 rocznik 98.
W zeszlym roku dmuchawa szwankowala czasem sie wlaczala a czasem nie jak troszke pokrecilem raz trzeci bieg raz drugi to w koncu zaskakiwala. Ale w tym roku juz 3 dni ani drgnie, a robi sie coraz zimniej.
Dzis sprawdze skrzynke czy wogole dochodzi prad, jezeli tak to co dalej, moze ktos ma jakies pomysly. Z gory dzieki

możliwe że rezystor dmuchawy zdechł całkowicie

ale może być też sam silnik, albo włącznik dmuchawy

generalnie musisz posprawdzać po kolei

Cytat:
2007-10-11 08:48:07, _malizna_ pisze:
Wiem ze bylo ale ja jakos sie nie moge doszukac. Zaczne od poczatku, pacjent to mkVII 1.6 rocznik 98. W zeszlym roku dmuchawa szwankowala czasem sie wlaczala a czasem nie jak troszke pokrecilem raz trzeci bieg raz drugi to w koncu zaskakiwala. Ale w tym roku juz 3 dni ani drgnie, a robi sie coraz zimniej. Dzis sprawdze skrzynke czy wogole dochodzi prad, jezeli tak to co dalej, moze ktos ma jakies pomysly. Z gory dzieki

Mam rezystor za 40 zł

Gdzie szukac rezystora dmuchawy? Czy znajde go rozbierajac jak z fotorelacji modernizacji ukladu wentylacyjnego ?

Cytat:
2007-10-11 11:06:50, _malizna_ pisze:
Gdzie szukac rezystora dmuchawy? Czy znajde go rozbierajac jak z fotorelacji modernizacji ukladu wentylacyjnego ?

Rezystor masz miedzy wirnikami na pewno poznasz uzwojony widoczny jest bez rozbierania dmuchawy

Cytat:
2007-10-11 10:48:43, slawas1 pisze:
możliwe że rezystor dmuchawy zdechł całkowicie ale może być też sam silnik, albo włącznik dmuchawy generalnie musisz posprawdzać po kolei

a ile u ciebie taki rezystor ?

dopytam bo mam ten sam problem, silnik dmuchawy znajduję się pod tą kopułą koło akulmulatora?