Philips BlueVision vs. Zwykła zarowka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Widze duzo pytan na forum ale nigdzie nie widzialem zdjecia wiec wrzucam po prawej zarowka philips bluevision po lewej narva

Jeżdżę na tych philipsach już drugi rok i mimo dość niskiego napięcia w instalacji samochodu, bo tylko 13,7V, muszę przyznać, że są rewelacyjne! Nie dość, że światło jest na prawdę białe, a nie żółte, to jest go też bardzo dużo. Ciekawy efekt dają też pomalowane na niebiesko kapturki na bańkach. Uważam, że jest to bardzo dobry zakup.

Ja też polecam. Zdziwiłem się jak dużo dają. Widoczność bez porównania. Dostałem je za darmoche, więc nie wiem ile kosztują i czy się opłaca Jak za darmo to polecam

Używam już w trzecim aucie

ja ostatnio zaszalelem i kupilem philipsa x-treme +80%
jak zaloze to tez walne fotke

a ja mam EagleEye za 5zl i tez swieci a tak na serio to kurcze jakos nie mam kiedy sie zebrac i wsadzic te soczewki w koncu

no mała propozycja jak ktoś ma to wrzucajcie jakies foty bo widze na drogach bardzo fajne zarowki nie wiem ktore daja taki efekt, ale swieca na lekki fioletowo niebieski i naprawde dobrze bo zwykle "zenony" to widac odrazu...

----

[ wiadomość edytowana przez: fizz2 dnia 2007-10-29 21:35:28 ]

Właśnie na taki post czekałem Fizz czytasz w moich myślach, właśnie jestem na etapie zakupu żarówek i ten post jest jak znalazła co sądzicie o tych żarówkach:
- PHILIPS Nightguide
- OSRAM COOL BLUE

[ wiadomość edytowana przez: Lukas_power dnia 2007-10-29 20:13:19 ]

Osram Cool Blue - bardzo polecam, z tym że z niebieskim nie mają nic wspólnego i bardzo dobrze. Świecą zdecydowanie lepiej od tradycyjnych H4, zauważalnie białym światłem. Jedynie cena trochę odstrasza. Kolejna sprawa żywotność, po ok 1 roku jedna mi się spaliła, na szczęście na szt. też można kupić.

Blue Vision z blue po zaświeceniu też ma niewiele wspólnego, ale na pewno nie świeci na żółto, i o to chodzi

Na lekki fioletowy to może chodzi ci o Allweather'y?

Jak najbardziej polecam sam też je posiadam i powiem Wam że cacane są Visionki

A ja tam wolę GT150.

A jaka cena jest takich żaróweczek do MK7 ?

Cytat:
2007-10-30 11:16:02, tomason2 pisze:
A jaka cena jest takich żaróweczek do MK7 ?

a na allegro zerknij sobie...

Tez właśnie rozważam zakup :
-philipsa x-treme +80% albo
-PHILIPS Nightguide

slyszalem ze BlueVision nie daja duzo wiecej swiatla :/
czy ktos moze zrobic jakies porownanie ? albo wrzucic fotki

DarasBB w swoim wątku ma takie porównanie na fotkach: zwykła vs Blue Vision

KLIK

Cytat:
2007-10-29 20:01:43, Lukas_power pisze:
Właśnie na taki post czekałem Fizz czytasz w moich myślach, właśnie jestem na etapie zakupu żarówek i ten post jest jak znalazła co sądzicie o tych żarówkach: - PHILIPS Nightguide - OSRAM COOL BLUE [ wiadomość edytowana przez: Lukas_power dnia 2007-10-29 20:13:19 ]

Co do Philips NightGuide:
+ swiecą bardzo ładnie, szczególnie na śniegu efekt jest bajerski
- jedna spaliła mi się w pierwszym roku eksploatacji a chyba sprzedają w kompletach po dwie.
- cena

Obecnie jezdżę na :Tungsram MEGALIGHT 30% (z tym MEGALIGHT to ich trochę poniosło) ale dają jasne i mocne światlo, za cenę 3 razy niższą nić Philipsy

Mnie BlueVision też wytrzymują koło roku.