MotoNews.pl

Jaka średnica mixera??????ASTRA 1.6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanko do wszystkich,jaka powinna byc średnica wewnętrzna mixera do ASTRY 1.6 monowtrysk,z tego co sie dowiedziałem montowany jest przewaznie 32 mm ale w katalogu lowato dedykowany jest 34 mm,prosze o wszelkie rady w temacie.
Pozdr.

www.rybacki.pl

nie rozumiem po co dobierać jakiś mikser skoro można wstawić BLOSa i go odpowiednio wyregulować na analizatorze.

Nie do każdego samochodu da się łatwo zamontować Blosa. Gaźniki i jednopunkty mają zazwyczaj puszkę filtra bezpośrednio na gaźniku/wtrysku. I co wtedy? Rzeźba, a nie każdy chce dla LPG przerabiać połowę gratów pod maską.

Far77. Średnica miksera zależy od silnika, ale także od czułości parownika i typu instalacji. Dlatego mogą być rozbieżności w katalogach różnych firm. Każda ma na myśli swój parownik razem ze swoim mikserem. Miałem ,,w ręku" mikser wyciągnięty właśnie z Astry 1,6 monowtrysk o średnicy 38mm. Tylko ten mikser współpracował z wielgaśnym parownikiem i oba były rodem z Holandii.

dzisiaj znalzłem własnie mixer dedykowany do ASTRA/VECTRA 1.6 monowtrysk o średnicy wewnętrznej 38 mm firmy LANDI,ale mam obawy co do prawidłowej pracy z parownikiem który posiadam,co ciekawe mixer nie posiadał otworków którymi leci gaz tylko szczeline na całym obwodzie.

czy ktos miał do czynienia z takim mixerem jak opisałem nizej?????? 38 mm średnica wewnętrzna i szczelina na całym obwodzie zamiast otworków ?????

średnica mixera ze wszystkich moich informacji powinna wynosić 34 -36 mm,i jaki teraz wymiar wybrac???????