| Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2007-10-14 20:42:02 Mam takie pytanie ile dolewacie drodzy Klubowicze p³ynu do zbiorniczka no powiedzmy na 1000 km? (i czy wogóle istnieje taka potrzeba?) |
tommi-j Renault ma³opolska | 2007-10-14 20:54:21 Przy szczelnym uk³adzie ch³odzenia dolewki p³ynu na 1000 km powinny wynosiæ 0,00L.
No chyba, ¿e w uk³adzie masz kranówê zamiast p³ynu. |
£UKASZ_GAJER mia³em Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-10-14 23:06:30 czasami zdarza³y siê takie sytuacje ¿e musia³em dolewaæ... ale zawsze by³o to spowodowane nieszczelno¶ciami w uk³adzie ch³odzenia... gdy uk³ad mam szczelny nie dolewam nic bo nie ma takiej potrzeby bo wtedy p³ynu nie ubywa... |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-10-15 08:41:09 ja mam dziwn± sytuacjê - ubywa mi p³ynu, ale tylko do momentu gdzy jego poziom jest ok. 1 cm poni¿ej zgrzewu w zbiorniczku. Od tego momentu mogê je¼dziæ i nic nie ubywa... |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-10-15 09:55:20
Jak auto jest zagazowane,to mo¿e przez trójniki od reduktora? Nie musi lecieæ ciurkiem,wystarczy ¿e bêdzie lekko mokre.Poza tym w tej chwili wszystkie elementy pracuj± przy du¿ej rozpiêto¶ci temperatur. |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-10-15 10:29:32
Nie powinno byæ w ogóle potrzeby dolewania. Od kiedy mam esperaka , czyli od dwóch lat i 25tys km nie dola³em ani kropli , sprawdzi³em tylko jaka jest temp zamarzania. |
Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-10-15 18:21:51
O w³a¶nie. Mi ucieka p³yn. Jaki¶ czas temu pisa³em o tym, obecnie je¿d¿ê na mineralce. Sugerowali¶cie mi nawet robienie g³owicy, czym szczerze mówi±c nie by³em zachwycony. Podjecha³em do najbli¿szego ASO i panowie za darmo (chylê czo³a) obejrzeli mi auto. Mechanik pokaza³ mi w³a¶nie ten trójnik i powiedzia³, ¿e tu jest wilgotne i przede wszystkim mam jechaæ do gazownika wymieniæ przewody, a potem obserwowaæ auto. No i chyba w ¶rodê wymieniê. |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2007-10-25 16:45:05 w ci±gu tego tygodnia przejecha³em jakies 300 km i dola³em ok 0,5 l p³ynu
dzisiaj pojecha³em do aso w inowroc³awiu i tam obejrzeli silniczek i niestety diagnoza-uszczelka g³owicy co mnie zaskoczy³o p³yn ucieka na zewn±trz w okolicy sprzeg³a a dok³adnie pod rozdzielaczem zap³onu .na szczêscie olej z p³ynem sie nie miesza -a praktycznie ca³y blok silnika jest w oleju, który takze wycieka spod uszczelki chyba na ca³ym jej obwodzie zapisa³em sie na wtorek-cena 400z³ za ca³osc zastanowi³o mnie tylko to ze jak pyta³em czy splanuj± g³owice to powiedzieli ze" jak bedzie potrzeba" Cos jeszcze warto zrobic przy okazji? (oring przy rozdzielaczu napewno mi cieknie. moze jeszcze uszczelniacze na zaworach?) |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2007-10-25 19:13:06 Ja mam inne pytanie, ale tez zwi±zane z ch³odzeniem. Nie grzeje mi sie auto. Normaln± temp. osi±ga tylko podczas stania w korku, podczas jazdy jest w po³owie pomiedzy pierwsz± kresk± (t± najnizej) a normaln± temp.
Termostat mia³em wymieniany jakis rok temu. Co to moze byc? Pozdr. P.S. jak to wpisa³em w wyszukiwarke, to znalaz³o pe³no postów, ale nie na temat ![]() |
KRECIK0001 Klubowy Weteran Tico, Citroen XP Kazimierz Biskupi | 2007-10-25 19:40:42
wymieni³e¶ wk³ad czy termostat z obudow± ??? |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2007-10-25 19:57:09
Wymieniali mi to w warsztacie i wydaje mi sie ze razem z obudow±. Pozdr. |