STAG 2-l w peugeocie 1.6 monowtrysk swieci sie komuter

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziendobry! mialbym goraco prosbe.
Mialem ten sterownik STAG 2-L w oplu kadecie na monowtrysku, przelozylem cala instalacje do PEUGEOTA 405 na monowteysku. Po przejechaniu ok 30-50km zapala sie kontrolka silnnka (sonda lambda - zbyt uboga mieszka) i od tego momentu auto nie pojedzie na benzynie. Gazownicy mi przestawili opcje z (sonda lambda 1V plywajace, na 1V masa) Teraz zapala sie blad sondy lambda (zwarcie do masy) po przejechaniu ok 1km i czasami gasnie. Sonda na pewno pracuje w zakresie 0,1-1V. Co robic?? Inny sterownik? Gazownicy nie wiedza... jest jescze jakas opca "z sondy". Dziekuje z gory za jakakolwiek podpowiedz.

Przy sondzie 1V powinna byc ustawiona symulacja " fala 1V",jak podłaczyłeś się pod sonde lambda???powinny być podłaczone 2 kable ( zielony i czarny ) a ustawienia mozesz sam zmieniac przełącznikami w sterowniku.
Pozdr.

dziekuje za odpowiedz,ale niestety kolega nie ma racji gdyz po podłączeniu 1V sinusoida auto na gazie przejezdza ok 30-50km zaswieca sie kontrolkakomuteraiw tym momencie auto juz nie jedzie na benzynie... raz skonczylo sie na holowaniu jak gazu zbraklo a na benzynie nie chce isc.
Instalacjanapewno dobrze podlaczona, po przelaczeniu przelacznikow na sterowanie MASA zapala sie komuter, czasamigasnie ale na benzynie idzie zawsze.
W oplu nic mi sie nie zapalalo i nie chcialbymabyw peugeocie sie zapalalo, bo chociazbydlatego ze moge nie zauwazyc czy jakis inny blad powstanie, a po za tympoco emulator sondy skoronie dziala to praWidlowo

To spróbuj na "odłączona" jak to też nie pomoże. To tylko porządny emulator sondy może, ale też nie na pewno, uratować sytuację.

Cytat:
2007-10-26 13:31:51, Danek pisze:
To spróbuj na "odłączona" jak to też nie pomoże. To tylko porządny emulator sondy może, ale też nie na pewno, uratować sytuację.

Nie bardzo rozumiem co znaczy na "odlaczona"???? tzn, co mam nie podlaczac wogole emulatora??? czy wybrac funkce z sondy??
Kilka razu juzgdzies wyczytalem ze STAG 2 L to badziewnyemulator, to jaki Twoim zdaniem jest dobry????? Jakiejs konketnej firmy.

ja ci powiem tak,mam taki sam emulator w astra 1.6 i tez wszyscy mi mówili ze to badziewe i nic sie z tym nie zrobi,jednak okazało sie ze po wszystkich moich walkach udało sie,wiadomo ze jest to prosty układ i rewelacji nie bedzie ale do niektórch aut wystarcza,sprawdzone sterowniki to BINGO M lub S,AUTRONIC AL700

Cytat:
Nie bardzo rozumiem co znaczy na "odlaczona"???? tzn, co mam nie podlaczac wogole emulatora??? czy wybrac funkce z sondy??

Tak chodzi o typ emulacji sondy w sterowniku/emulatorze LPG. Ustaw rodzaj emulacji na "odłączona".