Świece w escorcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy zna ktoś oznaczenia świec w escorcie 1.4 MK VII??
Jakie najlepiej świece kupic do takiego samochodu do pojemności 1.4 z gazem.
Możecie cos polecic??

Motorcraft AGPR32C1, Autolite APP3932, Beru 14FR-7DUX, Bosch FR7DCX, Champion RC9YCC4, NGK BCPR6E-VG

Ponieważ kolega sie pyta o NAJLEPSZE świece do danego motoru to zgodnie z moimi informacjami są to świece: Motorcraft AGPR 32 C1

[ wiadomość edytowana przez: maly31 dnia 2006-09-30 15:05:21 ]

Sorki, że się wtrące, ale zastanawiam się czy warto kupować świece Motorcrafta do Zeteca z gazem? To znaczy znalazłem oryginalne motorcrafty przedznaczone specjalnie do Zeteców z instalacją gazową. I teraz nie wiem, czy warto je kupić, czy też lepiej wziąć zwykłe oryginały. Różnica w cenie jest ok 10zł za sztukę na korzyść zwykłych świec. Więc jak w tym przypadku?

Cytat:
Różnica w cenie jest ok 10zł za sztukę na korzyść zwykłych świec.

Kupowałem we Wrocławiu na Małopanewskiej. Sprzedawca poradził mi zwykłe platynowane Motorcrafta. Zrobiłem już na nich 30 tys - nie narzekam, ani razu nie strzelił w kolektor. Średnie spalanie gazu 10l.

ja kupilem oryginały za 9,5 szt jak sie ma gaz to szkoda tych grogich bo i tak na gazie nie pociagna za dlugo jedynie co musisz zrobic przy kupnie to zmienic przerwe aby obroty tak nie falowały n agazie..

Motorcrafta platynowe są najlepszym rozwiązaniem.

Co prawda w 1,6 16V ale po wymianie na Motocrafta od razu lepiej (poprzedni właściciel wpakował jakiegoś Boscha)

krzywy16v
Ile dałeś na Małopanewskiej - na allegro jest z Wrocka min: Jakoo-dobry kontakt,
poza tym Germaz-Bis był na allegro ale nie mogę znaleźć teraz.

w 1,4 na lpg rewelacyjnie sprawdzają się swiece dedykowane do p-206 o nr 596015