Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
GIGOL1977 Opel Vectra Komorowo | 2008-06-11 15:45:45 Nie wiem czemu nie widać zdięć.Podaję linki
http://www.wrzuta.pl/obraz/qGsQBsEQpZ/ http://www.wrzuta.pl/obraz/t5ClQ49nKv/ Przepraszam za utrudnienia. |
![]() marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2008-06-11 22:29:09 zakrecasz zawor 1, przy pracujacym silniku i czekasz az silnik zgasnie. Uwaga , moze to potrwac dosc dlugo, nawet ponad minute.nastepnie zabierasz sie za filtr . Nie odkrecasz tej sruby , to tam znajduje sie tylko cewka , filtr jest po drugiej stronie od spodu , na zdjeciu tego nie widac, ale w tej takiej "puszce", ktora wisi po cewka. Dostep tam bedziesz mial niewygodny , najlatwiej chyba bedzie Ci wyjac caly zawor , chociaz jak masz male rece to moze dasz rade. Tam prawdopodobnie bedzie sruba na klucz imbusowy , jak ja odkrecisz to zdejmiesz puszeczke , a w srodku bedzie filtr |
GIGOL1977 Opel Vectra Komorowo | 2008-06-12 13:30:15 |
![]() MaciekW Fiat Doblo Częstochowa | 2008-06-12 15:38:30 Sruba jest cala obudowa tego filtra ktora jest na tym pierwszym zdjeciu. Oszczedz sobie nerwow i od razu wyjmij to z samochodu.
Potrzebne bedzie imadło bo na bank ciezko bedzie sie odkrecac. PS. Radzilbym udac sie do gazownika i ustalic ile bedzie kosztowac wymiana filtra gazu i zaplacic ![]() Z tym jest tak ze czasem niezle sie trzeba na... zeby sie odkrecil i jest ryzyko uszkodzenia calego elementu. Po mojej ostatniej przygodzie gdzie walczylem z tym 30 minut wole jechac i dac kase patrzac jak koles z tym walczy ![]() Skrecajac dobrze dac klej na gwint czy cos w tym stylu najlepiej taki co nie jest elastyczny. [ wiadomość edytowana przez: MaciekW dnia 2008-06-12 15:42:20 ] |
blue827 Biłgoraj | 2008-06-12 21:34:21 myśle że wymontuj ten zawór i ewentualnie rozkręć z ciekawości aby zobaczyć co jest w środku.
Natomiast ja bym kupił nowy elektrozawór z filtrem, np taki który z boku wkłada się filtr: ![]() Valtek robi takie, na allegro sa po ok 50zl. Tylko uwazaj bo niektorzy sprzedawcy np autogaz sprzedaja wybrakowane elektrozawory bez oringow. caly dzien kiedys tak walczylem z przeciekami bo brakowalo oringow, musialem jakies dobrać. Oczywiiscie jesli rurki masz 6mm to zawor tez musi byc na 6mm a nie np 8mm. |
![]() MaciekW Fiat Doblo Częstochowa | 2008-06-13 08:34:35 Czasami sa duze roznice w wersji softu a wersji firmware'u jaki masz w ECU. Przeczytaj manual jak upgraduje sie firmware ale z tym moze byc tak ze jak to nie pomoze to moze cos nie przejsc przy aktualizacji wiec na wlasne ryzyko to robisz.
Zobacz jaka masz wersje firmwareu i popros landi o starszy soft i sprawdz. |