"grająca" cewka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszperałem zdziebko, ale nie znalazłem...
Od jakiegoś czasu spod maski czasem wydobywa mi się dziwny dźwięk - trudne to do opisania, takie skrzypiące piszczenie zmieniające natężenie wraz z obrotami silnika. Dziś się wściekło i pojawiało co chwilę (była spora mgła, więc chyba wilgoć to uaktywniła), a apogeum było jak stanąłem i wyłączyłem światła. Otworzyłem machę i zdziwko - dźwięk wydobywał się z cewki. Miał ktoś coś takiego?
No i ile stoi normalnie cewka, bo przez telefon w ASO mi krzyknęli 300, że niby zamienniki są za 200, ale się rozpadają natychmiast. Jakąś ściemą mi śmierdzi.

Cytat:
2007-11-20 18:43:03, Walus pisze:
Poszperałem zdziebko, ale nie znalazłem... Od jakiegoś czasu spod maski czasem wydobywa mi się dziwny dźwięk - trudne to do opisania, takie skrzypiące piszczenie zmieniające natężenie wraz z obrotami silnika. Dziś się wściekło i pojawiało co chwilę (była spora mgła, więc chyba wilgoć to uaktywniła), a apogeum było jak stanąłem i wyłączyłem światła. Otworzyłem machę i zdziwko - dźwięk wydobywał się z cewki. Miał ktoś coś takiego? No i ile stoi normalnie cewka, bo przez telefon w ASO mi krzyknęli 300, że niby zamienniki są za 200, ale się rozpadają natychmiast. Jakąś ściemą mi śmierdzi.

ja kupiłem niedawno za 55 na alegro , jest napisane że oryginał ale naprawdę to nie wiadomo, grunt że się sprawuje super

300???? to jak z kosmosu

nie no 300 z duuużą marza to kosztuje moduł DIS do lanosa czy opla - bezstykowy - do naszego cuda kupisz za 50-60 zl nawet w jadarze...tez tak kupowalem i jest ok

Dobra, proszę Modów o usunięcie tego wątku, chyba, że ma zostać ku przestrodze jak mogą próbować cwaniaczki naciągać ludków.
Jeszcze raz sprawdziłem i cewka okazała się być syreną alarmu , którą mam akuratnie wciśniętą przy samej cewce właśnie...

A już chciałem Ci oferować... Kiedyś wymieniłem bez potrzeby... Super mechanik polecał

Waluś - ale teraz może być tak jak poniżej i nikt się nie doczepi :

- Mam problem. Strzela mi w obudowę filtra przy gwałtownym przyspieszaniu. Co to może być ?

Odpowiedzi :

- Zmień opony - miałem to samo.
- Zmatowiały reflektor, chyba
- A mi się wydaje, że wkręciłeś świece żarowe i dlatego