| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Andrzej_M Fiat 131 Mirafiori S ... Gdynia | 2007-10-20 20:04:29 witam
mam pytanko mam opla kadeta 1600 z wtryskiem i pali mi 15 litry w miwście co zrobić by palił mniej proszę o pomoc... |
sinus Suzuki Vitara Polkowice | 2007-10-23 16:36:29 hej.a może włącza Ci się taka pomarańczowa kontrolka podczas jazdy?to wtedy oznacza, że przełącza się w tryb awaryjny i wtedy wiecej pali.musisz odczytać kody błędów i usunąć przyczynę. |
sinus Suzuki Vitara Polkowice | 2007-10-24 19:04:59 dobra to może spytam tak.czy przy włączaniu zapłonu w ogóle Ci się zapala ta pomarańczowa kontrolka?bo moze masz odłączoną ją tak jak ja miałem i nawet nie wiadomo czy świeci czy nie.ona powinna na początku się zapalić po odpaleniu auta zgasnąć.może spróbuj odczytać kody błędów.jak coś to na maila mogę wysłać skana z ksiażki jak to zrobić.pozdrawiam |
sinus Suzuki Vitara Polkowice | 2007-10-25 16:58:53 kontrolka jest pomarańczowa i jest w lewym dolnym rogu deski rozdzielczej.ma taki jakby piorun czy coś co symbolizuje chyba układ elektroniczny. a co do wtyczki to jest jak otworzysz maskę po lewej stronie.Taka wtyczka zaślepiona i zdejmujesz tą zaślepkę.Powinny być opisane te wtyki.Mostkujesz wtyki A i B a następnie włączasz zapłon i ta lampka pomarańczowa na desce rozdzielczej zaczyna migać.Najpierw pokazuje kod 12 trzykrotnie.To jest tak:jeden błysk lampki ok sekunda przerwy i dwa błyski lampki w odstępie ok pół sekundy i to daje kod 12.tak jest 3 razy a potem właściwie błędy wyświetla o ile takowe są. np.34: trzy błyśnięcia lampki w odstępie ok pół sekundy, potem sekunda przerwy i cztery błyśnięcia lampki w półsekundowej przerwie.jak nie znajdziej to podaj mi maila to wyślę skana albo foty tego. |
sinus Suzuki Vitara Polkowice | 2007-10-25 20:18:17 dobra skan poszedł na maila.a fotkę nie mogę teraz zrobić z braku czasu.Najwyżej po weekendzie zrobię jak nie uda Ci się znaleźć. |
sinus Suzuki Vitara Polkowice | 2007-10-30 23:15:01 spoko, fajnie, że znalazłeś tą kostkę.niestety nie wiem, czy silnik krokowy ma jakiś wpływ na spalanie gazu.mi się wydaje, że nie ma wpływu bo co innego steruje dopływem gazu.niestety ja nie mam instalacji lpg więc nie mam w tym doświadczenia.ale może ktoś będzie wiedział. |