Brzęczący reduktor porszę o pomoc!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Mam następujące pytanie: Posiadam sekwencyjną instalację gazową Europegas w BMW 320i od prawie roku. Od około miesiąca zauważyłem, że przy pracy silnika na lpg do ok 3000 obr/min reduktor "buczy" (niezależnie od tego czy silnik jest zimny czy nagrzany) po przekroczeniu 3000 obr/min buczenie znika. Instalacja jest jeszcze na gwarancji gazownik twierdzi "że tak ma być" a mnie wydaje się że nie do końca.

Proszę o informację czy jest to normalny objaw?? Czy po prostu gazownik mnie zbywa. Z góry dziękuję za informację na ten temat.

ale jakiej firmy masz ten reduktor? europegas?

To z linka to Marfus. Reduktory Europegas to inna bajka ( lepsza )

Cytat:
2007-10-30 08:59:57, Gustaw6666 pisze:
To z linka to Marfus. Reduktory Europegas to inna bajka ( lepsza )

a no to sorry.
czy na tej stronce jest jakiś reduktor Europegas?

Tak nie może być. Brzęczenie oznacza że wewnątrz reduktora coś wpada w rezonans i niepotrzebnie drga. To skróci życie reduktora, a Ciebie wykończy nerwowo.

nie wiem jak jest w innych reduktorach ale w moim AT90E BRC jest otwór o średnicy 1.5cm z tylnej ściance (w przedniej są kolanka wodne) i przez ten otwór widać jakąś membrane z blachy, nie wiem do czego to jest , ale może właśnie u ciebie też jest ta blaszka w środku i się obluzowała i dlatego brzęczy?

Reduktor LPG Emmegas ML 94 EP/ E2R z filtrem to mam założone. Gdyby można było troszkę więcej szczegółów będę wdzięczny. "Jazda z buczeniem dochodzącym z komory silnika jest bardzo denerwująca"
Będę musiał udać się na poważną rozmowę z gazownikiem który zakładał całą instalację i twierdzi "że tak ma być"

dokładnie, idz i reklamuj u tego gaziarza bo najwyrazniej cos sciemnia. no ale tego typu sprawy są niestety bardzo trudne, jeśli już raz ciebie odprawił z kwitkiem to znaczy że to typowy cwaniak, możliwe że ten reduktor pochodzi nawet już zjakiegoś zwrotu?

ja sam kidyś próbowałem tak reklamować monitor LG. nie dość że obraz był odkształcony na 1.5cm, to jeszcze brzęczał nawet gdybył zgaszony. w serwisie byłem 2 razy, za każdym razem dowiadywałem się że to się mieści w normach LG których nikt nie widział.

kiedys kupowalem lodowke i tez wydawala dziwne odglosy jakby wiecznie sie jakies plyny w niej przelewaly, a nie byla to najtansza lodowka, i w sklepie mowili ze to samo ustapi, ze lodowka musi sie 'ulezec'. minelo juz pare lat, oczywiscie gwarancja minela, a lodowka wcale nie przestala wydwac te odglosy.

takich przykładów jest masa, niestety na rynki takie jak polska zwykle idą odpady produkcyjne, gorsze partie towarów, a handlarze to kupują bo tańsze.