Probe 2,5 V6 94 rok -warto?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam!
Pytanie jak w temacie! Warto kupić taki samochodzik?
Jakie są ceny i dostępność części do niego? Czy jest
to samochód mocno awaryjny?! Jakie spalanie?!
Ogólnie wszystko co wiecie!
Kusi mnie takie autko z gazem!

pokukaj na forum. Teamt poruszany był kikla razy.
Polecam także forum probe.
net
performance
A tak BTW- to 2,5V6 jest bardzo dobrym wyborem. Elastyczny, choć tylko ca170KM...

ja tam nie lubie forum .net i wole http://www.fordprobe.pl

a wybor mozna powiedziec ze dobry jak zadbany egzemplaz!!:] nie licz ze za 6tys kupisz dobrego!! za tyle to kupisz dobra I gen!!
czesci nie problem - wszystko mazdy 626

nie no, autko ma kosztować 10 tys wiec mysle normalne pieniążki!
A w 626 były silniki 2,5 V6?!

byly!!:] silnik, zawieszenie, podwozie, uklad jezdny, silnik, wszystko pasuje od mazdy 626:}

Tu masz przyklad

potwierdzam to, co pisze pytlar - pasuje od 626 wiele elementów. Są dostępne także nowe w MAzdzie. Jakbyś miał jakieś konkretne pytania, to pisz. Sporo działałem z autem. Dodam, że jak Lpg, to tylko Sekwencja i najlepiej wstawiać w serwisie, który ma doświadczenie z amerykanami...
Warto zwrócić uwagę na:
-wycieki oleju spod klawiatury (uszczelka w ASO 70pln/szt)
-stan klimy
-stan przewodów WN (szybko padają)
-uszczelki tylnych szyb
Padają czesto: uszczelki pod klawiaturą, moduł zapłonowy, immo, ładowanie (regulator napięcia), centralny, zacieka z szybra.
Dodam, że Slawas1 ma też do nich części (ostatnio kupowane były wahacze i coś tam z zawiechy...)

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2007-10-29 13:24:24 ]

A np moduł zapłonowy to straszny koszt? Bo słyszałem że części do tego to jest masakra! Tzn że takie drogie! :/
Kumpel ma mazde mx3 i komputera szukał ponad miesiac i jeszcze zapłacił za niego kupe kasy i słyszałem że z probe też tak jest

moduł nowy 1000-1300 (podróbka). Używka do silnika KL 400-500pln (ale ciężko dostać), można go naprawić (wstawiasz płytkę na zewnątrz-robiłem to już kiedyś) lub dać do naprway - chyba 200pln...
Ogólnie tych aut nie ma za wiele na szrocie...
Np drzwi gołe używka to 200-400pln, wachacz kompletny ze sworzniem i tulejkami około 300pln...zresztą popatrz na allego.
Dodam, że serwisować to auto nie da się w Fordzie, a jedynie w Mazdzie i może w Ponti (lub innych amerykanach)...ale od czego jest forum i trochę własnej inwencji...

a i jak juz kupisz to unikaj domorodnych mechanikow!!! bo tacy tylko wiecej napsuja niz zrobia lepiej wejsc czasem na forum i samemu zrobic!!

No i stało się... w moim monster garage staneło śliczne Probe
Jak tylko go opluskam to porobie fotki i wrzuce na forum!
A co do mechaników to ja sobie robie wszystko sam razem z kumplem! troche mechanikujemy tez znajomym
Takie hobby!
Pytlar jakie to forum jest najlepsze?!
Pozdro i do zobaczenia na szosie!