Nie chce odpalic , rozrusznik sie nie kreci

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po przekreceniu kluszyka zapala sie stacyja ale po gdy chce odpalic gasnie licznik z kilometrami i rozrusznik ani drgnie , aku , klemy i mase juz sprawdzilem co jeszcze mi radzicie sprawdzic?

mi sie tak dzialo przy poprzednim silniku
szczotki moga byc zuzyte i sie zawieszaja
sprobuj delikatnie uderzyc w rozrusznik czyms metalowym np kluczem
jesli to nic nie da wlacz zaplon wrzuc na luz i wloz np srubokret pomiedzy + a - na rozruszniku
wazne zeby srubokret mial plstikowa koncowke za ktora trzymasz bo moze cie delikatnie popiescic
wtedy powinien odpalic i sie odblokowac
jesli stanie ci sie to znowu za jakis czas to rozrusznik do naprawy
jak sie odblokuje to napisz

Kolego ja też tak miałem i okazało sie ze elektromagnes był do wymiany!
Jak wymieniłem go to działało przez tydzień i dalej to samo !Myślałem ze szajski elektromagnes kupiłełm (BOSCH) !
Rozebrałem jezcze raz i wszystko bylo oki!
Dopiero jak składałem okazało sie ze przyczyna był ten krótki kabelek co rozrusznik jest nim połączony z elektromagnesem!Musiał sie naruszyć przy wymianie elektromagnesu!
Poprostu osniedział i trzymał sie na paru włoskach i nie przewodził prądu !
Sprawdź też mocowanie kabli do elektromagnesu!Możliwe ze któryś jest luźny!
Daj znać co było przyczyna!

wiec tak rozrusznik wyciagniety byl sprawny i kreci, wysztkie kabelki sprawdzone po wlozeniu objaw ten sam gdy rozebralem zielony przekaznik za skrzyna z bezpiecznikami zwieram go palcami i po przekreceniu kluczyka rozrusznik kreci ale nie odpala a gdy tego przekaznika nie zalacze recznie to nie kreci , przekaznik jest mechaniczny cewka dobra . przy przekreceniu kluczyka i zwarcie srubokretem kreci ale nie odpala , czyli cos z immobilajzerem czy ze stereownikiem ? bo jeszcze jakas elektronika blokuje ze nie moge odpalic

zauwarzylem ze lampka od immobilajzera sie nie mruga wogole

Cytat:
2007-10-31 22:46:50, jajacek121 pisze:
zauwarzylem ze lampka od immobilajzera sie nie mruga wogole

A nie bawił się nikt innym kluczykiem? Pewnie immo zablokował autko.

problem rozwiazany bezpiecznik zle siedzial