Miska olejowa do Toyoty Cariny E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanko czy miska olejowa do toyoty cariny e 2.0D 96r. pasuje tez z modelu Cariny II 2.0D albo moze z corolli jest taka sama? Pisze gdyz mam problem ze znalezieniem takiej miski a musze jak najszybciej ja wymienic, jesli ktos wie gdzie taka miske mozna dostac bylbym bardzo wdzieczny za odpowiedz. Pozdrawiam

W obu modelach siedzi ten sam silnik 2C wiec miski powinny być identyczne ale głowy nie dam.

miewiem jaki masz problem z tę misą ale ja też szukałem i nici z tego tylko serwis się kłaniał. Ale umnie miałem lekkie sitko czyli pare dziurek misa jest metalowa a wię da sie ją pospawać tlenowo. W wtej chwili niemam problemu.

Dokładnie tak jak pisze dymek miska daje się spawać

w ostateczności to posiadam 2c po przegrzaniu w garażu ale miski wolałbym nie zdejmować - wystarczy że góra jest rozebrana i rdzewieje

Poza tym to cari z dwulitrowym dieslem dość nisko siedzi i prawie każda miska jest poturbowana, należy pamiętać że jak ktoś ma mocno zagiętą miskę to miarka oleju przekłamuje i trzeba oleju trochę wiecej

kiedyś carinka II jeszcze jadąc tak zagiąłem miskę że aż smok w misce poszedł do góry i trzebabyło go prostować przed wyklepaniem i założeniem miski

Pozdrawiam i życzę powodzenia

[ wiadomość edytowana przez: Linek dnia 2007-11-11 20:07:29 ]