MotoNews.pl
2 Uszczelka klapa przednia MK7... (199613/45) - PT

Uszczelka klapa przednia MK7...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Tak ostatnio sobie grzebałem przy aucie i zastanowiła mnie jedna rzecz... gdzie odprowadzana jest woda z przedniej szyby. Patrzę na maskę i kurcze nigdzie nie widzę żadnych kanalików... czy woda po prostu leje się do wewnątrz czy może jest/powinna być jakaś uszczelka ? jeśli tak/nie to prosiłbym o zrobienie fotki z MK7 i wrzucenie jej tutaj zarówno wnętrza klapy jak i wnętrza maski przedniej. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam
Xan

leje sie do wewnatrz, a w czyms Ci to przeszkadza?

Oczywiście... jakoś nie ufam wystającym [wprawdzie w izolacji] kabelkom i wodzie - uważam, że to złe połączenie, a kusić losu nie będę

Cytat:
2007-11-13 20:46:13, Xan pisze:
Oczywiście... jakoś nie ufam wystającym [wprawdzie w izolacji] kabelkom i wodzie - uważam, że to złe połączenie, a kusić losu nie będę

lepiej po prostu daj sobie kredyt zaufania ja mam essa od 10 lat i jeszcze woda w tym akurat miejscu nigdy mu nie zaszkodzilaa nie mam nawet oslony na akumulator. a jesli nie chcesz kusic losu wystawiajac zaizolowane wiazki na dzialanie wody to... bedziesz musial jeszcze pozdejmowac przednie nadkola,przedni zderzak i zajrzec pod silnik bo tam tez jest takich kabelkow sporo..

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-11-13 20:51:16 ]

Gdyby lało się do wewnątrz, jestem pewien, że zauważyłbyś wieeeelką kałużę, zanim zastanowiłby Cię brak odprowadzenia wody z szyby.
PS. Nie pomogę w rozwiązaniu Twojego problemu, bo szczerze mówiąc nigdy nie zastanawiałem się którędy ta woda ucieka... Przyjrzę się przy najbliższej okazji...

otwórz sobie maskę polej trchę wody to zobaczysz któręgy będzie woda leciała i gdzie będzie dalej spływała