Czym się zajmuję i w czym mogę pomóc forumowiczom

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zakładam nowy wątek może się przyda

Społeczność posiadaczy (byłych aktualnych i przyszłych) Espero to z pewnością przekrój całego społeczeństwa. Więc trochę z ciekawości a trochę z praktyczności - żeby było wiadomo do kogo z jakim problemem pozamotoryzacyjnym się zwrócić. Na przykład może ktoś zna się na komputerach i pomorze na privie, albo to samo studiują na różnych latach i powiedzą se o co dany profesor pyta itp.

Celowo piszę o forumowiczach a nie o klubowiczach bo nasza społecznośc nie tylko klubowiczami stoi.

Ja służę darmowymi poradami prawnymi (fachowo z prawa karnego z innych dziedzin prawa ogólnie naprowadzę gdzie szukać i od czego zacząć).

Też bym mógł pomóc, ale jak podsumowałem czym się zajmuje i czym się interesuje to wyszło, że w niczym nie mogę pomóc. A kiedyś:
- kompy, windows, redhaty, orakle, linuxy i takie tam
- sprzęt sat
- przestępstwa gospodarcze i umiejętne składanie zeznań
- wymuszenia, haracze
- oszustwa firm, instytucji państwowych, zusu itp.
- broń, przemyt

Cytat:
2007-11-03 22:26:23, piotr_ek pisze:
- broń, przemyt

Wiedzialem ty KONFIDENCIE !!

Dopiszę się:
- Informatyka (poza ogólnikami: administracja sieci rozległych, bazy danych, PHP)

Cytat:
2007-11-04 14:10:25, KeyJey pisze:
Wiedzialem ty KONFIDENCIE !!

Cytat:
2007-11-04 16:51:16, piotr_ek pisze:

No co?
Przecież doniosłeś sam na siebie

--
Wiesiek

No więc tak:
-naprawa telefonów (głownie Siemensy)
-informatyka
-jakby któryś forumowicz miał jakieś pytania o perkusje, to też chętnie pomogę
-rowery itp.
-Studiuje mechanike i budowe maszyn, więc jakieś rzeczy techniczne moge wytlumaczyc

Pozdr.

Cytat:
2007-11-04 18:12:39, robertkaluza pisze:
No więc tak: -naprawa telefonów (głownie Siemensy) -informatyka -jakby któryś forumowicz miał jakieś pytania o perkusje, to też chętnie pomogę -rowery itp. -Studiuje mechanike i budowe maszyn, więc jakieś rzeczy techniczne moge wytlumaczyc Pozdr.

mam siadnientego starego MC60 włancza sie i tylko niebieski kolor widac i sie wył o garach tez troche wiem

Cytat:
2007-11-04 16:51:16, piotr_ek pisze:

Cytat:
2007-11-04 19:19:02, markon pisze:
mam siadnientego starego MC60 włancza sie i tylko niebieski kolor widac i sie wył

są 2 możliwości. Jeżeli jest po upadku, albo po innych wstrząsach to mogły się poluzować styki na płycie głównej.
Jeżeli zrobiło się to przy normalnym użytkowaniu, to znaczy, że oprogramowanie siadło, i to jest normalka we wszystkich siemensach serii 55 i 60. Naprawa jest prosta, ale trzeba mieć kabel serwisowy. jeszcze 2 lata temu zakup takiego kabla by sie opłacał, ale teraz już niestety nie.

Pozdr.

-informatyk (składanie kompów - kiedys znałem cennik na bierzac ale jest teraz juz tego za duzo i troche strony www.
-studuje dziennikarstwo i komunikacje społeczną

Markon mogłeś się zapytać na priva o tego Siemensa a nie zaśmiecać ten bardzo ciekawy wątek, powinno być chyba tak że tu tylko każdy wpisze w czym może pomóc a wszelkie porady już w innych miejscach.

Elektronika głównie RTV, wykończeniówka budowlana, instrumenty dęte, muzyka, nuty, rozlewnictwo, kotły CO, wózki widłowe, naprawa rowerów, meble, ogrodnictwo oczka, krzewy itp., paragraf 51 

-fotografia
-logistyka i transport międzynarodowy
-dystrybucja paliw
-kontrola jakości paliw
-strojenie fortepianów
-naprawa sprzętu hi-fi
-korale z makaronu
-malowanie powierzchni sufitowych
-filozofia
-retoryka
-gotowanie parówek

wszystkie umiejetnosci jakie posiadłem w życiu...

słuze pomoca

Ze zacytuję:
-kontrola jakości paliw
-korale z makaronu
-gotowanie parówek
-nuty
-rozlewnictwo

No fascynujące te wasze kółka i kwadraty zainteresowań i umiejętności

Cytat:
2007-11-05 10:10:21, piotr_ek pisze:
Ze zacytuję: -kontrola jakości paliw -korale z makaronu -gotowanie parówek -nuty -rozlewnictwo No fascynujące te wasze kółka i kwadraty zainteresowań i umiejętności

o so chodzi potrzebujesz jakis utworek w nutach nie ma sprawy, wiesz co to rozlewnictwo

[ wiadomość edytowana przez: markon dnia 2007-11-05 10:16:04 ]

Cytat:
2007-11-05 10:15:37, markon pisze:
wiesz co to rozlewnictwo

Kazdy wie... tzn kazdy szanujacy sie Polak

Cytat:
2007-11-05 10:43:24, KeyJey pisze:
Kazdy wie... tzn kazdy szanujacy sie Polak

No ja póki co staram się więcej wypijać niż rozlewać. A i nie tylko Polak o tym wie. Polak jest w tyle w porównaniu do wielu krajów UE.

Cytat:
2007-11-05 11:17:47, piotr_ek pisze:
No ja póki co staram się więcej wypijać niż rozlewać. A i nie tylko Polak o tym wie. Polak jest w tyle w porównaniu do wielu krajów UE.

Ale Piotrze mowisz o ilosci czy jakosci?
Kiedys czytalem porownanie ilosci wypitych napojow wyskokowych na glowe doroslego mieszkanca danego kraju i zgadza sie w ilosci jestesmy ciency ale biorac pod uwage srednie zuzycie czystego alkocholu na glowe to tacy slabi nie jestesmy.

Cytat:
2007-11-05 11:23:54, KeyJey pisze:
Ale Piotrze mowisz o ilosci czy jakosci? Kiedys czytalem porownanie ilosci wypitych napojow wyskokowych na glowe doroslego mieszkanca danego kraju i zgadza sie w ilosci jestesmy ciency ale biorac pod uwage srednie zuzycie czystego alkocholu na glowe to tacy slabi nie jestesmy.

ja z kolei dotarłem kiedyś do danych, według których nawet w ilości czystego C2H5OH na głowę jesteśmy słabsi niż m.in. Niemcy, Czesi i Anglicy