Gaz - chyba przyszedł na mnie czas

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich - jezdze juz od trzech lat Espero i stwierdzilem ze "po co przeplacac" zamontuje w koncu gaz. Poleccie mi jakas instalacje - moze ktos w Poznaniu juz montowal. Jaka butla wchodzi do bagaznika - lepiej w kolo czy luzem (podobno blokuje pozniej kolo zapasowe)?? Niedaleko mnie zakladaja chyba wloskie instalacje za 2200 co o tym sadzicie

Cytat:
2003-07-01 12:10:32, LUXOR pisze:
Witam wszystkich - jezdze juz od trzech lat Espero i stwierdzilem ze "po co przeplacac" zamontuje w koncu gaz. Poleccie mi jakas instalacje - moze ktos w Poznaniu juz montowal. Jaka butla wchodzi do bagaznika - lepiej w kolo czy luzem (podobno blokuje pozniej kolo zapasowe)?? Niedaleko mnie zakladaja chyba wloskie instalacje za 2200 co o tym sadzicie

poklikaj porady - gazz

Bedini - na wtrysk gazu
3200 w Łodzi, ale o nic się nie martwisz i żadnych problemów w stylu check engine, czy pali 15 litrów lub gorsze osiągi...
Ale jestem nabuzowany dzisiaj..... jak hydrant wodą...

Heja!
Wreszcie ktoś z POZNANIA!Ja mam 1.5 16V... i posiadam instalke BEDINIego (co prawda zakładaną w Koszalinie) i jest O.K. Przejechane na gazzzie ok. 80 tyś. km. i narazie bez problemów (w stylu check engine..itp.). Moja ok. 4 lat temu kosztowała 2.700 PLN. Pali względnie bo ok. 11 L/100km. W trasie ok. 7L. W POZNANIU możesz spytać u BIALIK serwis, albo CARGAZ lub DOMAŃSKI. Lepiej podzwonić po firmach i być na bierząco!!!!
PZDR.

ja już mam od dwóch miesięcy zamontowany ELPIGAZ do silnika 2.0 i zero problemów (instalacja musi mieć układ sterujący - koniecznie bo wymagają tego przpisy) zbiornik 50 litrów walcowy (270mm srednicy) poprzecznie za tylną kanapą, wlew we wlewie paliwa. W warszawie zapłaciłem 2000 zł. Żeby zbiornik nie blokował koła został podniesiony o 20 mm do góry, jest to według mnie lepszy układ niż zbiornik w miejscu koła bo co wtedy zrobić z kołem zapasowym - kupować na giełdzie jakąś tandetną dojazdówkę?

Cytat:
Żeby zbiornik nie blokował koła został podniesiony o 20 mm do góry, jest to według mnie lepszy układ niż zbiornik w miejscu koła bo co wtedy zrobić z kołem zapasowym - kupować na giełdzie jakąś tandetną dojazdówkę?

Kiepski pretekst a ile na tej "tandetnej" dojazdówce chciałbyś jechać 10000km
Do najbliższego wulkanizatora a na to w zupełności wystarczy - ja w każdym razie nie narzekam
w końcu Tomek_L załatwił za 40PLN czyli jak za darmo a dojazdóweczki w bagażniku prawie nie widać

GG