MotoNews.pl

Naklejka rejestracyjna z przedniej szyby - odklejenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Ma ktoś może dobry sposób na odklejenie nalepki z numerem rejestr. z szyby? Tego co to wymyślił to bym zaj......

opalarka mozesz sprobowac podgrzac tylko ostroznie zebys kokpitu nie stopil i szyby nie peknal i zeskrobac czyms na cieplo a reszti nitro usunac

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-11-05 20:05:56 ]

Ja odklejałem. Pomogła cierpliwość...

Opalarka absolutnie nie, bo pojdzie szyba. Cierpliwosc i rozpuszczalnik FTALOWY, bo nitro niszczy plastik jak na niego kapnie.

Cytat:
2007-11-05 20:03:00, Kristofer pisze:
Witam. Ma ktoś może dobry sposób na odklejenie nalepki z numerem rejestr. z szyby? Tego co to wymyślił to bym zaj......

Przyglądałem się jak to robili przy wymianie szyby. Facet podważał-pocilnał tę naklejkę żyletką (trochę grubszą niż zwykłe, ale zwykłą też podobno można) Jedną ręką trzymał podważony koniec naklejki a żyletką przesuwał w szczelinie i pomału odciągał, a potem przykleił na nową szybę.

[ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2007-11-05 20:14:08 ]

[ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2007-11-05 20:14:34 ]

Na poczatku zedrzeć to co się da czyli tylko tą plastikową warstwe, a nastepnie klej usunąć zmywaczem do paznokci. Nie załować na szmatkę i trzeć do bólu. U mnie to było jakieś 20 min roboty. Na szybie nie ma śladu po starej nalepce

Wszystko zależy czy potrzebujesz starej naklejki czy nie.

U mnie poszło nożem do tapet. Bardzo szybko i sprawnie. Potem tylko rozpuszczalnik i nie ma śladu.
Jak chcesz jej użyć jeszcze raz to delikatnie nożykiem podważać i zejdzie.

Po pierwsze wątki tytułujemy jednoznacznie, tak aby sugerowały czego dotyczy problem. Pytanie jest typowe

Co do pytania - proponuję podgrzewanie, działa, większość wymieniających szyby tak robi. Tylko delikatnie. Wystarczy suszarka do włosów. Jak nie przesadzisz szyba nie pęknie.

Po trzecie zobacz w wyszukiwarce, bo było na ten temat nie raz i sporo osób sie wypowiadało, więc będzie może więcej pomysłów.

Oki dzięki
naklejka po odklejeniu idzie do kosza...więc mozna ją pociąc... nakleję swoją