| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
emenems3 Sejny | 2007-11-06 19:26:15 Ciekawe co to za silnik 1.3 ????????? |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2007-11-06 21:21:58
Zapewne silnik o oznaczeniu 4E-FE. Toyota to nazywała 1.4 (zdaje sie dla odróżnienia od poprzedniego silnika, 2EE chyba) a tak naprawdę, jak popatrzyć na pojemność, to bliżej mu było do 1.3. Ogólnie silnik dobry, czasem trochę oleju brały, no ale jak ten "Twój" jeszcze na gazie jezdził to cholera wie co tam z nim jest... |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-11-07 10:24:28 Jedno z najmniej usterkowych aut w klasie compact, trzeba dokladnie sprawdzic stan tech i silnik, cisnienie sprezania i proba olejowa.
Silnik bedzie ci bral jakas ilosc oleju ale to zalezy od poprzednich włascicieli czy dbali i terminowa wymiane oleju i nie lali minerała. Przy tym przebiegu trzeba sie pomalu przygotowac na sprzeglo i pompe wody no ale to jest rozbieznosc do 220tys. Wszystkie szyby i lampy musza miec logo toyoty inaczej auto bylo niechlujnie naprawiane na zamiennikach. Do tego dochodzi wybita tulejka w ukł. kierowniczym i drązku kier. koszt kilkanascie zł plus jakies 100-200zł wymiana. elektryką mozna sobie glowy wogole nie zawracac jesli nie ma LPG ...tu jest wiec trzeba sprawdzic kopulke, palec i kable. Jesli masz jeszcze orginalne mieszki na przegubach to sprawdz bo juz beda pekać, i trzeba wymienic jak zacznie byc mokro. reszta odpada KAFI sprzedaje luknij do niego ... Aha silnik 4E-FE 88KM spalanie PB95 7.5L/100km LPG nie wiem |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2007-11-07 13:03:16
Wiesz mnie śmieszą takie teksty bo w końcu każdy samochód był kiedyś w salonie za swoich dobrych czasów) Przebieg to też jakaś ściema ...Nikt nie zakłada gazu jak jeździ 12 tys km na rok przy tej pojemności silnika. W tym wieku jaki ma samochodu musisz być przygotowany na to że każdy podzespół będzie się nadawał teraz lub kiedyś do wymiany. Zależy też co i kiedy było robione w samochodzie. Jesli nic nie było robione to masz skarbonke. Jedyne co można doradzić to kompleksowe sprawdzenie stanu pojazdu przez kumatego mechanika. Jeżeli ci powie że można jeździć na razie bez dokładania to można rozważyć zakup. Niską zapewne ceną bym się nie sugerował bo zwykle jest to tylko "bilet wstępu" na drogą impreze) Bardziej już wybadaj czy właściciel jest w stanie ci powiedzieć co i kiedy przy nim robił oprócz oczywiście lania benzyny do baku) Pozdro. [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2007-11-07 13:25:36 ] |
marcin06ge Zgierz | 2007-11-07 15:11:54 Jezdze nia od pól roku narazie jest ok. moj model to liftback 4E-FE 94r. przebieg 207tys. ja nakrecilem narazie tylko 12tys z czego 10tys. jak zalozylem gaz.Teraz ta gorsza czesc czyli naprawy:
- sworznie wachaczy(koszt zamiennik ok. 50zł) - naprawa maglownicy 400zl + robocizna - amortyzatory przód olejowe kamoka 120zł/szt - chłodnica 220zł - rozrząd ok. 200zł + wymiana Swoja zakupilem od rodziny byla puknieta tu i tam ale narazie nie narzekam wiedzialem co kupuje i co bede musial wymienic-chociaz pare rzeczy wyszlo puzniej o ktorych nie wiedzialem ale takie sa samochody.Silnik gada od kopa jesli chodzi o branie oleju to miarke czyli ok.0,8l na 10tys km.Chodzi fajnie ,przy 4osobach i bagazu czuc braki ale ogolnie autko OK.Teraz martwia mnie troszke jeszcze progi bo widac purchelki i podczas proby zaprawiania wyszly male dziurki na laczeniu progu ok 5mm ale to sie zobaczy pozniej ,jesli chodzi o reszte podloga blacha na wierzchu zero rdzy.Ja polecam to autko a wybór nalezy do ciebie |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2007-11-07 19:28:36
Bez przesady, w tym wieku auta to różne rzeczy mogły się dziać. Ja np. wymieniałem szybę przednią i boczną a wcale nie miałem wypadku, tylko, np. przy bocznej szybie, koleś trawę kosił koło samochodu... |