Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2007-05-15 08:16:38 Ja bym stawiał na odp. nr 3 czyli zanieczyszczony układ chłodzenia. |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2007-05-15 10:21:18 dobrze że ten samochód nie potrafi mówić, pewnie użyłby paru słów uznanych powszechnie za obraźliwe pod adresem właściciela,
jak się widzi że coś dzieje się w aucie z chłodzeniem silnika to zagląda się niezwłocznie i naprawia a nie czeka i jeździ aż zupełnie pier....... BartBartez: przy zaciętym termostacie wentylator może się włączać, temperatura i ciśnienie wody w bloku i głowicy jest takie że cofa gorącą wodę dolnym wężem do chłodnicy |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-05-15 10:49:20
A no rzeczywiście masz racje. Tylko, że to załączenie jest już wtedy sporo opóźnone |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2007-05-15 14:52:33 sprawdź czy masz gorące wszystkie rury i chłodnicę równomiernie gorącą; aczkolwiek to moim zdaniem masz zbyt późno otwierający się termostat |
![]() pyros HF MEMBER 126p WWA | 2007-05-15 19:44:45 A wiec sprawa wyglada tak:
-termostat został wymieniony ost na nowy wiec odpada -płynu w chłodnicy jest odpowiednia ilosc bo sprawdzam co jakis czas -przy okazji wymiany termostatu chłodnica została wymyta,przepłukana i oczyszczona z rdzy itp dziadostwa,dodam ze równiez kanaliki w silniku zostale podłaczone do weza ogrodowego i silnym strumieniem wody przepłukane -co do niedbalstwa własciciela czyli mnie ![]() ![]() ![]() -dzisiaj podłączyłem go do Hi Scana w celu znalezienia jakiegos błedu w kompie,ale niestety to nic nie dało bo żadnych błędów nie wykrył,i może dobrze ![]() Dlatego nie mam pojecia o co kur... chodzi!!! Nadchodzi lato i mysle ze moze byc nieciekawie ![]() ![]() Aha...podziele sie jeszcze z Wami uwagami mechaników ![]() -kanaliki w silniku sa zapchane w skutek np.tego ze poprzedni właściciel użył dziadostwa do uszczelniani chłodnic lub tym podobnego -albo silnik kiedys został ostro przegrzany i teraz zbieram tego zniwa ![]() ogólnie mnóstwo teori ale zero konkretów....mi juz sie wyczerpały pomysły,wiec jesli ktos ma pomysł to słucham ![]() oo!! najlepszy pomysł mechanika z ASO to jest zamontowanie oddzielnego włącznika wentylatora w kabinie i załącznie go gdy temp. rośnie ![]() ![]() A miedzy nami to te auta sa naprawde wdzieczne,ale do czasu,bo z tego co widze na forum,to jak juz cos siądzie to nikt tego nie naprawi ![]() ![]() |
![]() grzesik1 HF MEMBER Mercedes-Benz Nowogród Bobrzański | 2007-05-15 21:12:45 a moze pprostu zmien czujnik odpowiedzialny za wlaczanie wentylatora, bo twoj zaliczyl padaczke i za pozno wlacza wentylator.
Sprawa wyglada dziwnie, jezeli masz drozna chlodnice i jest obieg to auto nie ma prawa sie nagrzewac do takiej temp ze ECU sie broni przed przegrzaniem. takie jest moje zdanie. sprawdzales czy cala chlodnica sie rowno nagrzewa? |
![]() doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2007-05-15 22:05:36
Ja tam nie mam większych problemów a niektóre polubiłem i jest luz ![]() A co do włącznika w kabinie to ja cosik takiego mam (tyle że z innych względów-do wyścigów-wymuszone chłodzenie i nawiew IC) i całkiem to fajnie działa w razie W ![]() |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2007-05-15 22:24:47 na początek:
wymontuj termostat i zdejmij korek na chłodnicy i spuść płyn z układu do czystego naczynia, ponownie wlej ten sam płyn pomału zeby nie porobiły się korki powietrza; i w tym momencie ja spróbowałbym nie zakładać termostatu (załóż tylko pokrywę) tylko wykonać próbną jazdę, powinno być ok tzn silnik nie powinien się grzać, jest na tyle ciepło że ssanie się wyłączy i powinien chodzić normalnie na wolnych, zobaczysz co się będzie działo, melduj co zobaczysz na bieżąco |
![]() pyros HF MEMBER 126p WWA | 2007-05-15 22:51:39 Spoko,spoko...cos bede kombinował i dam znac. Myśle ze problem lezy w niedrożnych kanałach lub chłodnicy. Znacie moze dobry sposób na odetkani kanałów w sposób domowy oprócz wody z węża ogrodowego?? Słyszałem ze niektóre warsztaty tym sie zajmuja,tylko ze używaja one silnych kwasów do tego,które mogą oczyscic zbyt wiele....a tego to bym nie chciał hehe ![]() ![]() |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2007-05-15 22:56:44 posłuchaj dobrej rady i na razie wymontuj termostat, i wykonaj jazdę próbną, potem będziemy się zastanawiać co dalej |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-05-16 09:23:25 Nie sugeruj sie tym, ze nowy termostat = dobry termostat. Na to jest sporo reklamacji. Jeśli chodzi o płukanie to na każdej stacji paliw dostaniesz coś takiego jak "płukacz układu chłodzenia" - koszt ok 12 zł. A nie traci mocy na ciepłym silniku(w normalnej temperaturze pracy)? |
![]() pyros HF MEMBER 126p WWA | 2007-05-16 19:42:13 Powiem szczerze ze jak go kupilem to nie miał termostatu założonego...dziwne,co nie?? Zreszta słyszałem ze sa 2 rodzaje termost 88'C i chyba 92'C. Nie wiem czy to cos moze zmienic ale ja mam ten niższy ![]() ![]() |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2007-05-16 21:35:33
a jak doszedłeś że tego termostatu nie ma? tuż po zakupie też się grzał? proponuję zdjąć pompę wody i zobaczyć jak wygląda blok w środku detergenty olać, nie pomogą jak jakiś palant dolewał jakieś uszczelniacze, ktoś ewidentnie wcisnął ci wałek, zdaje się że wiedział co robi |
![]() pyros HF MEMBER 126p WWA | 2007-05-17 00:32:27 Do tego,że nie ma termostatu doszedłem jak tylko go kupiłem i wracałem do domu ![]() ![]() ![]() ![]() Mocy mi nie brakuje...nawet jak sie nagrzeje. Ja spróbuje oczyscic kanaly i chłodnice,silnym strumieniem lub tymi detergentami...o ile to mi nie zaszkodzi ![]() A tak poza tym,to mam juz ta furke prawie rok,jestem z niej zajebiscie zadowolony i oprócz tej małej niedogodnosci to nic innego mu nie dolega,choć obserwując wpisy na forum włascicieli Scoupe to az dziw bierze ze nie mam takich problemów. W ostateczności zamontuje sobie włącznik wiatraka i bede dalej chulał... choć to ostateczność ![]() [ wiadomość edytowana przez: pyros dnia 2007-05-17 00:35:01 ] |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-05-17 09:14:26 Jeśli bez termostatu się grzał to na 99% masz zdrowo zawalony układ. Albo zgniły łopatki pompy wodnej. Z tym silnym strumieniem wody to raczaj uważaj. Szczególnie przy chłodnicy. raczej Karchera tam nie wpychaj(nie żebym uważał Cie za jakiegoś ciemniaka ale jak wyczytałem kiedyś na forum, że gość czujnik temperatury sprawdzał palnikiem, aż się spalił to mi ręce opadły) ![]() Pozdrawiam |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2007-05-17 09:52:03
gdybyś to napisał na początku nie stracilibyśmy tyle czasu na diagnozę ![]() 1. ile ci wchodzi płynu do układu? 2. pompę musisz zdjąć, bez tego dalsze rozważania są bezcelowe 3. jeśli coś jest zamulone to raczej chłodnica, po wyjęciu pompy będziesz wiedział |
![]() pyros HF MEMBER 126p WWA | 2007-05-17 19:19:00 Bez termostatu grzał sie tylko przy wiekszych predkościach. Co do ilosci płynu w układzie to nie mam pojecia poniewaz aktualnie mam chwilowo wode,a nie liczyłem ile wchodzilo mi płynu bo wlewałem go na jesien. Co do tej pompy,to jak bym mógł prosic o pomoc gdzie ona dokładnie jest i jak sie do niej zabrac...oraz oczywiscie jak juz ja zdejme to na co mam zwrócic uwage?? Co do tych chemicznych wynalazków oczyszczających układ to mogą mi tylko rozszczelinic chłodnice jezeli byla jakims dziadostwem uszczelniana?? |