Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2007-12-23 22:26:55 Mam ogromną prośbę szukałem w archiwum ale czasu mało bo już sie pakuje i jutro jade a mam taki problem zaglądnąłem pod maskę a tam na 1 cylindrze od podszybia a dokładnie na wtryskiwaczu urwał się taki gumowy wężyk. Ten wtryskiwacz ma 2 wyjścia na wężyki gumowe z jednej strony połączony jest z kolejnym czyli 2 twryskiem a od strony szyby mi sie to urwało i nie wiem do czego podłączyć. Czy ktoś może wie?? bo będzie się mi lała podczas drogi na silnik ropa. Z góry dziękuje |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2007-12-23 22:38:40 2 wezyki???? pierwszy cylinder od szyby ma tylko jeden wezyk. jest to wezyk przelewowy. Polacz z kolejnym cylindrem. Zakladajac ze ostatni to 6 to 6 z 5 powinny byc polaczone wezykiem, potem 5 z 4 itd... a jako ze 6 jest na koncu to on ma tylko jeden wezyk, natomiast cala reszta (lacznie z 1) ma po dwa. Pierwszy oprocz tego do 2 cylindra ma wezyk do pompy wtryskowej z drugiej strony.
Jezeli urwal sie ten on 6 to powinien wisiec na wyjsciu z 5 cylindra - po prostu wczep w takiego "kutaska" tuz obok sztywnego przewodu wtryskowego (od strony kolejnego cylindra) i koniec. Warto pozniej go wymienic, bo stary, raz sciagany pewnie straci elastycznosc i nie bedzie tak szczelny po nastepnych nalozeniach. Odnosnie reszty pytan: ropa bedzie sie lala. Spalanie wzrosnie sporo (dokladniej nie spalanie, a wycieki beda), no i jak Ci zaleje rozrusznik (a to tuz ponizej) to moze byc tym bardziej kiepsko. |
![]() michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2007-12-23 22:55:06 czyli wypadła zaślepka???????? bo jest dokładnie tak jak piszesz pierwszy ma 1 wężyk ale po drugiej stronie tego samego wtrysku są szczątki drugiego wężyka i to mnie zastanowiło może tam jakaś zaślepka była?? bo tem wtrysk jest identyczny jak reszta czyli ma 2 wyjścia na przelewy. Czyli to zaślepić?? |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2007-12-23 23:10:43 qrka no jak patrze na fotke to w sumie cos tam jest i u mnie nei jest polaczone z niczym. Wiec jezeli nic nie spadlo i nie jest zalane ropa to pewnie fabrycznie jest zaslepione. zobacz jak to jest u mnie:
![]() cos tam widac kutaskowatego i nic z tego nie leci, a wezyk mam jednak zalozony na ten po stronie szyby. Mi nic nie leci z tego pustego. |
![]() michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2007-12-24 09:43:42 WIelkie dizęki chemik333 za pomoc i informację. Teraz jestem spokojniejszy Ten dzyndzel zaślepiłem mam tak jak Ty i mogę ruszać ze spokojnym sumieniem.
A przy okazji życzę Ci wesołych, spokojnych świąt i przyczepności jeśli też gdzieś wyruszasz ![]() pozdrawiam |