Ruszająca się miarka oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
mam mały problem z rurką w której znajduje się miarka oleju,
podczas wyjmowania ( cicho zboki ) miarki wyciąga się rurka razem z bagnetem od sprawdzania oleju . Co zrobić aby ta rurka była przymocowana do bloku silnika ( przykleić , przykręcić , aczkolwiek brak tam gwintu. Nie wiem co zrobić . Dzięki z góry za pomoc.
A w wyszukiwarce nic nie znalazłem . Coby nie było silnik 1,8 PB+LPG

[ wiadomość edytowana przez: KRECIK0001 dnia 2007-11-03 21:25:39 ]

Cytat:
2007-11-03 21:09:28, KRECIK0001 pisze:
Witam wszystkich mam mały problem z rurką w której znajduje się miarka oleju, podczas wyjmowania ( cicho zboki ) miarki wyciąga się rurka razem z bagnetem od sprawdzania oleju . Co zrobić aby ta rurka była przymocowana do bloku silnika ( przykleić , przykręcić , aczkolwiek brak tam gwintu. Nie wiem co zrobić . Dzięki z góry za pomoc. A w wyszukiwarce nic nie znalazłem . Coby nie było silnik 1,8 PB+LPG [ wiadomość edytowana przez: KRECIK0001 dnia 2007-11-03 21:25:39 ]

Puknąć lekko z góry. Ona wchodzi na wcisk takim klinem. Można puknioęcie wykonać przez drewienko niezbyt ciężkim młotkiem coby góry nie uszkodzić.

miałem dokładnie to samo - rurka wyłaziła zawsze razem z bagnetem. Wbijanie proponowane przez Naviego nie pomagało, klej żaden raczej nie zda egzaminu, chyba żeby to zaspawać. Myślałem żeby z blaszki miedzianej zrobić kołnierz uszczelniający, ale zrobiłem inaczej - lekko sklepałem część rurki wchodzącą do silnika by się zowalizowała. weszła z oporem i się trzyma, olej nie wycieka.

Dzięki za rady .
Jutro biorę się za naprawę i zobaczymy co wyjdzie.