MotoNews.pl

Czy da się wymienić na automat?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Espero '96 1.8 i pytanie: czy da się wymienić łatwo manualną skrzynię na automat? Widziałem esperaki na części z automatami, pewnie taka skrzynia nie jest droga, tylko, czy to się da wymienić bez większego problemu, czy nie bardzo? Tzn. wszystko się da zrobić, tylko kwestia kosztu - żeby nie podwoić wartości samochodu nagle

Wpadasz raz na pół roku z żałosnymi pomysłami najczęściej. Da się... i co z tego?

Myślałem, że to właściwe forum do zadawania pytań dot. Espero, jak widać miałem wygórowane oczekiwania, bo nie wiem, chyba trzeba wg. Ciebie pisać tu codziennie z jakimiś wyszukanymi ideami filozoficznymi...

Cytat:
2008-01-28 11:43:36, sic-transit pisze:
Myślałem, że to właściwe forum do zadawania pytań dot. Espero, jak widać miałem wygórowane oczekiwania, bo nie wiem, chyba trzeba wg. Ciebie pisać tu codziennie z jakimiś wyszukanymi ideami filozoficznymi...

OK! Da się, nikt tego nie robił i wątpię, aby ktoś chciał ryzykować zamianę swego manuala na bliżej nieznany automat. Wartości auta nie podniesiesz a spokojnie z 30% jego wartości dołożysz.

piotrek, a Twoja wypowiedz jak zwykle nie wnosi nic konstruktywnego.

Niby nie, tylko, że mój manual już stracił synchro pierwszego biegu, co jednak trochę przeszkadza, bo to nie maluch. Więc sprawdzam różne możliwości. Choć chyba najlepszą byłaby sprzedaż całości...

Cytat:
2008-01-28 10:00:10, sic-transit pisze:
Mam Espero '96 1.8 i pytanie: czy da się wymienić łatwo manualną skrzynię na automat? Widziałem esperaki na części z automatami, pewnie taka skrzynia

Da się bez problemu
Kupujesz :
skrzynię automatyczną,
wiązkę komory silnika
wiązkę deski rozdzielczej
zestaw wskaźników do automata
linkę szybkościomerza do automata
komputer skrzyni biegów
komputer silnika
zestaw pedałów
elementy tapicerskie do automata
mechanizm sterowania skrzynią
koło zamachowe silnika do automata
chłodnicę wody do automata
kupę innych pierdułek
i przekładasz i hulasz aż miło

Cytat:
2008-01-28 11:56:32, Outcast pisze:
piotrek, a Twoja wypowiedz jak zwykle nie wnosi nic konstruktywnego.

A czego wymagasz? Napisałem krótko, a szczegóły wypisał Królik.