MotoNews.pl
2 (prośba) swap 1.1 (135715/0) - PT

(prośba) swap 1.1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie mam problem znaleść taki temat co tam byly schematy wiązki do 1.1 spi fire zdaje się że od wojtasa7 ale przeglądnąłem jego posty tak pi razy drzwi i nie mogę dalej tego znaleźć pomórzcie jak dacie rade, chodzi o schematy wiązki i jakby co było podłączenia z maluchowską instalką po co mam odkrywać Amerykę to mi super ułatwi robotę z podpinaniem, pozdro i dzięki z góry.

[ wiadomość edytowana przez: kaza dnia 2006-02-16 22:23:22 ]

schemat

[ wiadomość edytowana przez: pavlus dnia 2006-02-16 22:28:33 ]

dzięki pewnie gdzies za 2 dni będę to podpinał wsio, oj jak ja nie lubie kabli...

o stary, powodzenia.

a co do samego podlaczenia do instalacji maluchowej to tam ida chyba dwa czy trzy kable. do tego kontrolka wtrysku, obrotomierz..

u mnie dalej silnik nie jezdzi jak trzeba ;[ sonda lambda jest walnieta.

ps. od razu ostrzegam ze mozesz natknac sie na wiele roznych schematow ktore sa sprzeczne, szczegolnie przy map sensorze oraz w kolejnosci kabli w sondzie lambda.

jak chcesz to zrobie dokladne foty podlaczenia tak zeby mozna wiazke potem wyjac raz dwa.

[ wiadomość edytowana przez: wojtas7 dnia 2006-02-17 07:14:58 ]

Przy okzaji, ma ktos taki schemat dla 899 ?

Chyba wszystkie najwazniejsze schematy mozecie zassac ode mnie: ssijcie

spoko Wojtas jakby co będę cię atakował zobacze co i jak już jak się za to wezmę wtedy będę wiedział jakie problemy i oc dokladnie mam pytac, pozdro

Wojtas ja chyba też będę musial się do ciebie zgłosić bo zaczynam to składać do kupy i czarno to widze

Panowie, odkopuje temat bo mam problem/pytanko mianowicie:

jestem na zakupie silnika 1.1/1.2 cc,sc słyszałem coś o jakimś fiat codzie, że podobno trzeba miec kluczyki z danego auta czy coś...
Czy każdy silnik posiada ten fiat code ? objaśnijcie wogule na jakiej zasadzie to działa da sie go jakoś zlikwidować, i wogule po czym poznac że jest
Poprosze o jakieś rady czym sie kierować kupując takiu silnik, co sprawdzić w elektronice itp.

Z góry dzieki za pomoc, będę wdzięczny

kupujesz kompa bez tego kodu i tyle....albo dajesz dekodowac i placisz wiecej.....ja kupilem za 150 zl komp zdekowodway, a widzialem z kodem ze po 200 chodza. czyli - SZUKAC a sie znajdzie

fiat code to zwykły immobiliser, jest z tego co mi się wydaje zintegrowany z cewką na stacyjce i jednoczesnie kluczykiem oraz licznikiem, do swapa zupełnie się to nie nadaje, trzeba dekodować, jakby co mam kumpla co za 150 czyści kompy z fiat code.

OK, dzięki wielkie wszystko już wiem Czyli moge kupić nie jest tak źle, ale jak poznać czy ten fiat code znajduje sie w kompie
i wogule pytanie z innej beczki, czym sie różnią silniki 1.1 od 1.1 fire, czy tylko elektroniką, czy w silniku jest coś umodzone

wszystki silniki z SC CC punto i nowszych uno to fire 1.1 które nie jest fire to np 1116 z zoski, po kompie nie poznasz czy ma usunięty code to miej wiecej cos w tym stylu jak zdejmowanie sim locka z komóry nie poznasz dopuki nie podepniesz chyba ze koles ci mówi że ma usunięty a ty mu zaufasz.

dokladnie jak mowi kaza

DZięki wielkie za pomoc, już wszystko wiem

odgrzewam kotleta mam pytanie jakie najlepiej sprzegło itp. zastosować do 1.1fire?? skrzynia bisa. a i takie może głupie pytanie czy ten taki pierdolnik ze skrzyni co wychodzi to elegancko pasi w dzirke w silniku

za luźny

wydaje mi sie ze podobnie jak w 900 - trzeba toczyc tuleje

a ma ktoś może jakieśwymiary czy trzeba to robić pod konretny przypadejk?? ew. ktś z wrocka co by sie podjoł?