MotoNews.pl

BMW e36 zgasł podczas jazdy i nie chce odpalic PILNE!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z bmw e36 rok 93, poj 1,6. po odpaleni samochou, (odpalil bez zdnych problemow), przejechalem jakies 500 moze 700 metrow i podczas jazdy zgasl mi i juz nie chcial odpalic. jak przekrece kluczyk to silnik w ogole nie kreci tylko slychac jakies dziwne cykanie. Prosze o pomoc PILNE!!!!!!!!!!

Cytat:
2007-11-15 21:41:19, sliwa_83 pisze:
Mam problem z bmw e36 rok 93, poj 1,6. po odpaleni samochou, (odpalil bez zdnych problemow), przejechalem jakies 500 moze 700 metrow i podczas jazdy zgasl mi i juz nie chcial odpalic. jak przekrece kluczyk to silnik w ogole nie kreci tylko slychac jakies dziwne cykanie. Prosze o pomoc PILNE!!!!!!!!!!

cykanie?!?
hmm akumulator! ale dziwne że zgasł, chyba że alternator też padł, ale dziwne że wogole odpalił! pozdro! ale to zgaśnięcie z koleji wskazuje na czujnik obrotu wału..hmm napisz jak sie to wszystko wyjaśni!

akumulator wydaje mi sie dobry bo jak przekrece kluczyk to wszystkie swiatla swieca i gra radio tylko jak odpalam to wszystko gasnie i slychac takie cyk cyk cyk

tylko zobacz ile mocy potrzebuje radio żeby grało, a ile mocy rozruchowej potrzebbuje rozrusznik żeby odpalić silnik...

No tak radio pociągnie nawet na bateriach R6, ale z rozrusznikiem gorzej.

Najprościej było by podpiać się do cudzego akumulatora.

Sprawdź klemy, czy maja porządny styk.

Może być również zwarcie w uzwojeniu rozrusznika.

Można by go jeszcze odpalić na pych (oczywiście zgodnie z instrukcją jest to niezalecane.........ale.............)

Uwaga na kable rozruchowe z hipermarketu, ostatnio sąsiad takimi podpinał się do mojego akumulatora i rozrusznik ledwo kręcił okazało się, że miały za małą srednicę i nie wyrabiały. Na zwykłym "grubym" drucie odpalił bez problemu.

na pych istnieje pewne prawdopodobieństwo że rozrżad przeskoczy;/

Sprawdz klemy od akumlatora czy sa dobrze zamocowane

Do rozrusznika dochodza dwa kable gruby pradowy i z wsowka cienki sprawdz ten cienki wyczysc albo popsikaj wd 40 ,jezeli zapalisz swiatla jest prad ok ale przy kreceniu silnikiem pyka cos a nie kreci a swiatla przygasaja to bedzie ten kabel

A moze cos z immobilaizerem??