MotoNews.pl

Spalanie PB

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powiedzcie mi drodzy klubowicze ile w tym momencie przy tej pogodzie na rozruchu auto moze brać benzyny. Bo co zatankuje 5 litrów to zaraz nie mam a jeżdze na niej tylko do momentu jak nie przejdzie na lpg

Cytat:
2007-11-13 18:51:21, misiekwwa pisze:
Powiedzcie mi drodzy klubowicze ile w tym momencie przy tej pogodzie na rozruchu auto moze brać benzyny. Bo co zatankuje 5 litrów to zaraz nie mam a jeżdze na niej tylko do momentu jak nie przejdzie na lpg

policzmy..zimny silnik to jakies 15L na setke ..zalozmy srednia miejska predkosci 30km/h czyli w ciagu godziny silnik spalilby ci niecale 5L..zakladajac ze przelaczasz po 6min na gaz..to jeden rozruch moze cie kosztowac pol litra paliwa..ale sadze ze przelaczasz po 3min wiec niech to bedzie 0.25L ..czyli te 5L moze ci starczyc na okolo 20 rozruchow na zimnym silniku

chyba sie przesiądę na rower bo codziennie jeżdżąc do i z pracy to auto nie zdąży sie nawet zagrzać:|

Cytat:
2007-11-13 21:39:54, aksel86 pisze:
chyba sie przesiądę na rower bo codziennie jeżdżąc do i z pracy to auto nie zdąży sie nawet zagrzać:|

mi sie przełącza kiedy chce czyli zaraz po odpaleniu ew przejechaniu paruset metrów

Cytat:
2007-11-13 18:51:21, misiekwwa pisze:

A po cholerę czekasz "do momentu"...?
Koszt wypalonego noPb zrekompensuje Ci (podkreślę - ewentualną) regenerację/wymianę parownika.

Cytat:
2007-11-13 23:58:22, pyrekcb pisze:
A po cholerę czekasz "do momentu"...? Koszt wypalonego noPb zrekompensuje Ci (podkreślę - ewentualną) regenerację/wymianę parownika.

dokladnie..odpalam samochod..ruszam..i pierwsze zdjecie nogi z gazu to przelaczenie na lpg..reduktor kosztuje 300zl...jesli paliwo miesiecznie z checi rozgrzewania na pb bedzie kosztowalo ekstra 50zl to po pol roku wychodzi na zero..moj reduktor landi renzo wytrzymuje ponad 100kkm takiej eksploatacji..czyli jakies 5 lat..kompletnie nie widze sensu rozgrzewania na pb

moja instalka II generacji, po odpaleniu z PB w każdej chwili mogę wrzucić na gaz kwestia obrotów, u mnie powyżej 1800 i jest gaz do pracki mam 4,5 km na gaz wrzucam po przejechaniu ok 500m na PB