Pytanie o zasilanie cewki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam małe pytanko pod który przewód cewki zapłonowej podłączyć odciecie?? Mam centralke alarmową od której odhcodzą 2 przewody do podłaczenia odcinanego obwodu. Tam sa 3 przewody.

[ wiadomość edytowana przez: Lukas_power dnia 2007-11-14 11:50:22 ]

Chyba zasilajacy musisz przeciąć i doprowadzić do centralki żeby ci odcinała zapłon.

Nie jestem pewwien jak jest w zetecu a nie mogę znależć.

Sa trzy przewody bo jeden to wspólny + a dwa sterujące masą .

a odcinasz również pompę paliwa tym samym urządzeniem?
Bo jeśli nie, to bardzo szybko zalejesz silnik paliwem i po ptakach...

Cytat:
2007-11-14 12:52:44, surec pisze:
a odcinasz również pompę paliwa tym samym urządzeniem? Bo jeśli nie, to bardzo szybko zalejesz silnik paliwem i po ptakach...

to chyba nalezało by odciąć zasilanie zapłonu żeby pompka nie chodziła tak?

Cytat:
2007-11-14 12:55:41, arti31 pisze:
to chyba nalezało by odciąć zasilanie zapłonu żeby pompka nie chodziła tak?

zasilanie pompki należy odciąć, to chyba najprostsze.

Ok ok cos sie zaczyna klarowac teraz mi powiedzcie jaki gdzie mam sie dostac do zasilania tej cewki?? zeby sobie to podłaczyc

w mk5 jest wtyczka 3 pinowa. Idziesz po kablu i rozcinasz jeden z nich (tylko nie masę), najlepiej najdalej od wtyczki i w miejscu ukrytym.

zerknij na allegro jak wyglądają cewki do Twego silnika i po zdjęciach dojdziesz gdzie i co jest.

środkowy przewód we wtyczce od cewki jest stałym plusem który się pojawia po włączeniu zapłonu.

Ja juz nie kontroluje tego co pisze,
Cytat:
Ok ok cos sie zaczyna klarowac teraz mi powiedzcie jaki gdzie mam sie dostac do zasilania tej cewki?? zeby sobie to podłaczyc

chodizło mi o zasilanie pompy paliwa a nie cewki, jak sie do tego dobrac

pompa paliwa jest zasilana przewodem czarnym z czerwonym paskiem, w tej chwili nie powiem ci który z kolei wychodzi ze skrzynki przewodów. Najprościej to wziąć miernik i przedzwonić przewody dochodzące do pompy

najprościej którykolwiek z przewodów dochodzących do wyłącznika bezwładnościowego pompy (brązowe cienkie kable). Wyłącznik jest pod osłona przedniego słupka - w lewo od pedału sprzęgła.

też prawda