Czy dobrze zdiagnozowalem?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiem czy dobrze zdiagnozowalem
jak jade samochodem na gazie to jak mocniej troche wdepne pedal gazu to zwalnia, na benzynie chodzi ok
pozatym nie schodzi z butli do konca tylko cos mi tam zostawi ok 6 litrow, jak zatankuje to chodzi ok choc mulowato
wydaje mi sie ze to filtr gazu bo zrobilem juz na nim ok 10 -12 tys
co o tym sadzicie
silnik 1,3 96'

filterek po 12tys powinien byc jeszcze dobry choc wymienic mozna -nie jest to duzy koszt i nie zaszkodzi.najlepiej by było zrobic regulacje i jesli na gwarancji jeszcze to gnębić monterów.
nie było jakiegoś wystrzału gazu? taki muł przy większym otwarciu przepustnicy to objaw koncówki gazu-zawory pootwierane do końca?

instalacja ma okolo 7 lat wystrzalow nie ma bo mam taki silnik starszy i ten talerzowy filter i nie mam tam klapki wiec nic tam nie strzela

Z tym zwalnianiem to miałem tak jak zapłon był nie ustawiony - na gaźniku musiałem przestawić lekko zapłon żeby chodził normalnie. Te 6 litrów to skąd wziąłeś? Różnica między poprzednimi tankowaniami. Jest zimno i nie wszystek gaz wyjeździsz - możesz mieć też wodę w zbiorniku, bo na niektórych stacjach leją takie świństwo że później auto chodzić nie chce. 12 tyś to nie tak dużo dla filterka, ale jak masz muła to można wymienić a później ustawić zapłon (nigdy nie mogę zapamiętać ale chyba opóźnić bo mieszanka się szybciej spala). No i próbować samemu dojść do jak najlepszych ustawień.
Ja jak założyłem wcześniej gaz (poprzednie auto) to po 4 wizycie i spalaniu 18l/100 (po tej wizycie tak wspaniale mi gaz ustawili) to sam się pobawiłem i doszedłem mniej więcej do ustawień jakie mi odpowiadały.

ale ja mam jednopunktowy wtrysk i z tego co wiem to nie ustawia sie nic

Moim zdaniem przerwa na świecach. Ja mam 0,9mm i na benzynce jest kiepsko V max=120km/h ale na gazie wariat Vmax=190

1.3 96 ma elektroniczny zapłon-komputer wszystko ustawia-i w sumie to możesz na noc rozpiąć akumulator. reset tez nie zaszkodzi.

zbyt uboga mieszanka gazu rujnuje zawory

swiece wymienialem ok 8 tys km temu i bylbym zapomnial jak zatankuje to chodzi w miare ok tzn jak w bytli mam duzo gazu

[ wiadomość edytowana przez: Arden dnia 2007-11-25 19:49:39 ]

Przy tym wieku instalki, nalezy ja przeregulowac, ale sadze, ze u Ciebie reduktor pada. Oczywiscie zacznij od filterka, bo to pikus cenowy w porownaniu do reduktora.

[ wiadomość edytowana przez: toradek dnia 2007-11-25 23:30:12 ]

uszkodzony wielozawór i nie podaje wystarczajacej ilosci gazu. Gdyby z butli schodziło wszystko, to zapewne parownik, którego po 7 latach warto wyczyscic.