| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2003-09-06 22:51:59 Ja mam jakieś oponki z debicy. Jedynie co moge zasugerować to wzięcie pod uwagę "jak egzekwować warunki gwarancji" - wysyłać opony |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-09-07 01:08:17 Witaj Taurus!
Ja juz 2 razy kupowalem na http://www.opony.com i o tym sklepie zlego slowa powiedziec nie moge. Generalnie nie polecam kupowania starych opon, mimo ze nie byly uzywane, guma sie starzeje, parcieje. Bieznik niby jest a przyczepnosc juz nie ta, piszczenie przy hamowaniu i skrecaniu. Kiedy jedziesz po sniegu pewnie wielkiej roznicy nie ma ale u nas zima to nie tylko snieg.
Ja smigam na parce zimowych w lato. Kiedys (brak kasy) jezdzilem przynajmniej na jednej parze zimowych, zakladalem na os napedzana ale teraz jezdze wiecej, szybciej i drozszym autem wiec tu juz oszczednosci nie szukam. |
ptychu Starachowice | 2003-09-07 03:13:59 panowie podobno opony zimowe spełniają swoją rolę do trzech lat
po tym czasie guma parcieje czyli robi się twardsza i opony nawet nowe nie spełniają swojej roli |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-09-07 09:40:14 Panowie, a co sadzicie o oponach calorocznych jak np te tutaj ?? Jak dla mnie i Ojca poki co wydatek na opony zimowe + bebny + letnie (bo tez juz mamy slicki doslownie Czy te opony sprawuja sie dobrze zarowno w lato jak i w zime ? |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-09-07 10:30:39 Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego...
ja nie polecam chyba ze jestes odwazny bo o szybszej jezdzie lepiej nie myslec Ja mam zestawik BFGoodrich Profiler G na lato a na zime Debica Frigo Re..costam wspaniale opony ZIMOWE! |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-09-07 19:52:24 skąd u mnie pomysł jezdzenia naletnich w zimę???
przed Espero miałem Poldka do którego zakupiłem na zime nowe Kormorany snow PRO, poprawa była duża. poldek ma tylni napęd i podczas przyśpieszania dupcie bujało na lewo i prawo (nawet na dobrych i nowych zimówkach). Espero kupiłem w lutym (było dość dużo śniegu). Poprzedni właściciel nie dał mi zimówek (bo nie miał). Pojeździłem więc miesiąc na letnich (z przodu Dębice FURIO w dobrym stanie, z tyłu łysawe Hankoki) i tu szook, doświadczenia wynesione z Poldka zaowocowały tym ,że Esperkiem na letnich jeździło mi się lepiej niż poldkiem na zimówkach. Mam tylko jedną watpliwość - lubię szybko jeździć , a na letnich to się za bardzo nie da. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-09-07 22:42:58 a jednak moj goldacz bedzie jezdzil osobno na letnich na alu i zimowych na bebnach - ojciec stwierdzil ze nie bedzie co pol roku przerzucal z felg na alufelg i na odwrot uniwersalek skonczy sie pewnie na dwoch kompletach dębic, bo nie złe a tanie... |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-09-07 22:56:11
Oczywiście, że ma rację. Felgi aluminiowe można bardzo szybko zniszczyć przy częstej przekładce opon. Nawet w najlepszych felgach przy każdej tego typu operacji niszczy się ściankę felgi. |
Tomek2 corsa b żernica | 2003-09-07 23:13:11 Bardzo dobry pomysł, w tych czasach o klienta trzeba walczyć.
Ja na jesień ale taką późną potrzebuje komplet nowych opon, ale nie zimowych tylko jak to się mówi całorocznych, wię jestem zainteresowany tą sprawą, mam już upatrzone są to opony firmy "DAYTON" może kto ś ma jakieś doświadczenia z tą firmą? pozdrawiam |
piotr-ek | 2003-09-08 08:05:55
Szkoda alu na zimę. I tak nikt tego nie będzie widział, bo widno jest tylko przez 7-8 godzin, a jak już zobaczy to i tak będą brudne, a po zimie zniszczone. |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2003-09-08 11:02:22 Najlepsze wyjście to 2 kpl felg i opon - ja kupiłem w ub. roku stalówki nowe za ok 310 zł/kpl i jestem niezależny od pogody i jej kaprysów. A taką zimę mielismy też w tym roku. W marcu zrobiło się ciepło, więc zmieniłem na letnie, a po tygodniu znowu śnieg i mróz. Dla mnie żaden kłopot, tylko przekładka i już było bezpieczniej |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-09-08 12:37:53 nie no przewaga zimowiek w zime i letnich w lato jest bezdyskusyjnai otym wiedza wszyscy.!!! Nikt nietwierdzi ze na letnich w zimę nieda się jezdzić a i owszem da się tylko powstaje pytanie czy mamy blacharke do wymiany czy nie.??? jesli mamy to czemu nie spewnością gdzieś się niewyrobimy i blacha bedzie znowu nowa... Jeżdziłe swego czasu maluchem 1,5 roku i zaliczylem nim 2 zimy hehe ci co mnie znaja zaraz się zapytają jak ja się tam mieściłem... pamietam jak dzis kupiłem sobie komplecik nowych kormoranów jakiśtam pisało wielosezonowe ale prawde powiedziawszy to były typowo letnie opony przy niższych temperaturach były jak z bertonu twarde na kość szło bez powietrza jeżdzić... Moje zdanie jest takie przeboleć ta kase i zainwestować w 2 komplety opon nawet jak niestać nas na felgi to przekładać ale mieć te dwa komplety opon warto wiem to z doświadczenia.!!!! też nie zawsze było mnie nato stać ale wolałem ostro przykrecić srube i kupić nawet najtansze zimówki oczywiście nowe.! to sie w dłuższej perspektywie wraca.!!!!! |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-09-08 13:59:10 Dokładnie ! Taniej wychodzą dwa komplety kół, niż dzwonek. |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2007-10-17 19:03:05 Kiedy zmieniacie ?
Ja jutro jadę przerzucić letnie ze stalówek na alusy, a na stalówki idą zimówki i na tych już będę jeździć. |