Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-25 21:06:41 ja mam tak samo jak Vodzu.
ale u mnie jest jeszcze inszy pasztet. z tych srodkowych i tak lecie powietrze z zewnatrz, nawet jak wszystko niby zamkne albo dam grzanie. to powietrze nic sobie nie robi z polozenia przelacznikow, a przymykanie klapek niewiele da, bo wtedy shhffeesstha szczelinami... pomaga tylko zaklejanie tego ma zime tasmami... po prostu wyciagam kratki i oklejam je na koncu tunelika (ich obudowy wlasnej) - celem zachowania estetyki ![]() |
![]() DeeJay SYMPATYCZNY GOŚĆ Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-10-26 06:28:16 Qba - to nie jest żart, ale płyn chłodniczy Ci nie uciekł ? |
![]() Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2003-10-29 16:17:32 ...ano i jeszcze jedno:
jak skieruje powietrze na "nogi" to leci cieplejsze niż jak ta "wajcha" jest w prawo ustawiona, a z kolei zmiana położenia prawej "wajchy" nic nie zmienia, ciągno pracuje na całej długości porusza się na końcu ale nic to nie zmienia i mam słaby nawiew na szybe... ...a ogrzewanie już lepsze po prostu miałem troche za krótkie ciągno i puszczało "lewe zimne powietrze" ![]() |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2003-10-29 16:49:42
HIHIHI adasco ja mam dokładnie to samo-wieje z srodkowych ze hej... no ale ja nic z tym nie robie(nie zaklejam) bo nie chce mi sie grzebac w nawiewach-ciekawe z czym to jest związane? pozdrawiam |
pawel_krakow | 2003-10-29 22:13:13 Qba - sprawdż czy we wlocie do nagrzewnicy (taki czarny plastik w przegordzie między komora silnika , a podszybiem ) nie ma zbyt wileu lisci.... U mnie było pełni i nagrzewnica w ogóle nie dmuchała. Całymi garściami wyciagałem stamtąd zaschnięte liście ![]() Paweł |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-30 00:16:25 te srodkowe nawiewy sa chyba bezposrednio polaczone z chwyakiem powietrza z zewnatrz. a wyjac je latwo - ciagnac. Same wylaza, tylko za pierwszym razem trudniej (jak zwyklep ierwszy raz boli ![]() zauwazylem tez, ze zamkniecie i uszczelnienei klapy na nogi powoduje lepsze dymanie na szybe. Chyba, ze kts jest zmarzlak i ubi grzac giry. Ale dziwne byloby to, bo a po 5 minutach jazdy mam w autku tropik. Grzanie na full mam tylko na dzym mrozie i tylko, gdy szyba zaparuje. I to na chwile. |
![]() Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2003-10-30 09:46:50
...liście już wyciągnąłem, faktycznie cięgno od przesłony nagrzewnicy troche za luźne i jak dociągne ręką to jest lepiej, ale zaworek mi się wogóle nie zamyka...cały czas jest w strone nóg kierowcy na maksa... i nawet ręką nie byłem w stanie go przeunąć... ale jak otwarty to dobrze ![]() |
![]() Janusz-Mendrala ŁADZIARZ ![]() Lada 2107 & XM3.0V6 Kraków | 2003-10-30 10:30:11 Zaworki sa chyba slabym punktem. Moj sie nie domykal i grzalo caly rok. Wymienilem go pare lat temu, ale teraz zaczyna sie ciezko obracac. Pomoglo dlugotrwale zamykanie i otwieranie, az sie troche wyrobil.
jasiu |
![]() Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-01-24 20:49:11 yo! mam pytanie jak sie ustawia w samarze nawiew zeby wialo bardziej na szybe albo na nogi?? kombinuje kombinuje ale jakos nie moge do tego dojsc:/ |
Mariuusz SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Mondeo mk1 1.8 ... Hajnówka | 2005-01-24 20:57:05 jeśli 2 mniejsze dzwignie są na środku koło siebie to powietrze jest kierowane na szybę, a jeśli są ustawione na boki lewa w lewą stronę a prawa w prawo to powietrze jest kierowane na nogi. |
![]() Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2005-01-25 00:43:55
Zerknij czy przypadkiem linka od zaworu nie zaklinowała się , drugie sprawdz czy nie masz zaworu na grodzi, okazuje sie że byly samarki z takim wynalazkiem choć z tego co rozmawialem z ruskim nie było ich wielea wszystkie cięgła sprawdzisz jak wyjmiesz środkowy panel praktycznie wszystkie są na wierzchu.Może się okazać żegąbki które sa na łopatkach zamykających poszły sobie gdzies bo w samarce sa takie gąbki że pożal się boże sam wycinalem z innej sztywniejszej jak mialem rozbebeszna samarke. |
![]() Mazi2 SYMPATYCZNY GOŚĆ Mazda 323F BA chełm | 2007-11-20 15:14:22 Witam.
U mnie ostatnio tez padlo ogrzewanie, tylko dmucha takim letnim powietrzem. Na wskazniku od temp. lapie jakies 70 stopni na max w czasie jazdy a na postoju moze do 80. Z tego co pamietam byla chyba wieksza temp. jak ogrzewanie bylo dobre. A jak wasze Samarki lapia temp. w zimie? Z gory dzieki za pomoc. |
![]() kruchy_ezg ŁADZIARZ Samara 21093 MPI Zgierz | 2007-11-20 16:45:40 jak pamietam 2 lata temu to bylo 90 przy zaslonietej chlodnicy i -27 na zewnatrz ![]() ![]() |
![]() Mazi2 SYMPATYCZNY GOŚĆ Mazda 323F BA chełm | 2007-11-21 20:01:03 Wyglada na to ze musze termostat zmienic. ![]() |
![]() mechanior ŁADZIARZ Łada 110-WAZ21102;2111 Warszawa | 2007-11-21 21:56:05 na bank! |