| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Trawa Polonez Atu Plus 2.0 ... Toruń | 2002-11-03 20:39:49 Jechalem sobie po miescie i nagle prad mi sie zgubil. Tylko zegarek chodzil. Po kilku minutach wszystko gra i tak caly czas. Chwilami myslalem ze zestawie ten samochod i do domu wroce pieszo. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-11-03 22:41:38 Może to być np problem z przewodem masowym akumulatora. |
Trawa Polonez Atu Plus 2.0 ... Toruń | 2002-11-03 22:44:15 A jak to sprawdzic? |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-11-04 00:00:59 Najpierw go obejrzyj jak nie zauwarzysz przetarc to go odkrec i przeczysc aby polepszyc styk, mozesz tez urzyc jakiegos preparatu w spreju (nie polecam do tego tych penetrujacych do srobek co ma byc do wszystkiego np wd40)
A przyczyn to moze byc sporo, napoczatek obejrzyj wszystkie kable wychodzace z akumulatora i nieszczesna mase |
leinadzs polonez 1.6 GLI okolice Kutna | 2005-01-03 12:42:23 możesz mieć uszkodzony akumulator (na klemie) lub zły styk |
blejk Caro 1.6 GLE + LPG 9 ... kłodzko | 2005-01-11 22:43:13 witam jak juz jest post o takiej tematyce to nie będe zaczynał nowego , mam nastepujący problem a wiec sprawa dotyczy poloneza caro rocznik 94 szeroki nowa decha itd. Auto przez jakiś czas stało nie było używane , teraz kiedy zaczołem nim jezdzić a w zasadzie przed chwila bo dopiero jest ciemno na dworze wystompiło cos takiego jade sobie i widze ze delikatnie ale naprawde bardzo delikatnie żarzy się kontrolka ładowania bez wzgledu na obroty silnika światła radio i dmuchawa włączone delikatnie mocniej zaczyna świecić przy naciścieciu na hamulec i światłach długich . kiedy gasze wszystko przestaje świecić |
blejk Caro 1.6 GLE + LPG 9 ... kłodzko | 2005-01-11 23:04:36 aa jeszcze jedno zaraz jak kupiłem auto wymieniany był regulator napięcia ale po wymianie było wszystko ok potem auto poszło na troche w odstawke no i teraz ta akcja z zarzeniem sie ładowania prosze o pomoc czy to coś powaznego ?????????????/ |
dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2005-01-11 23:22:53 Moja odpowiedź Cię pewnie nie zadowoli ale u mnie w Fiacie takie zjawisko występuje odkąd go mam. I nic złego sie nie dzieje, chociaz na forum ktoś kiedys stwierdził, ze to jakiś problem z diodami w alternatorze. Ja tego nie ruszam, nie wiem, nie znam się, mam przynajmniej kontrolkę działania świateł stopu. Dodać jeszcze należy, że Fiata posiadam 6 rok...
[ wiadomość edytowana przez: dr_przemek dnia 2005-01-11 23:25:18 ] |
blejk Caro 1.6 GLE + LPG 9 ... kłodzko | 2005-01-11 23:26:03 heee mi by to nie przeszkadzało tym bardziej ze moze sie nic takiego złego nie dzieje tylko ciekawi i denerwuje czemu sie dzieje a sie nie działo do tej pory czy moze przez to ze auto stało przez jakiś czas na dworze w dość wilgotnym otoczeniu |
vespereq VW Passat Katowice | 2005-01-13 13:48:03
Można ciut jaśniej?? szczególnie o 1 kwestję mi chodzi, dlaczego przy wyłaczonych wszystkich odbiornikach jezeli prad nie przekrczy 100mA to jest zwarcie?? chyba o to chodzi ze jak nic nie działa to prąd ma nie płynąć??? jest to o tyle dla mnie wazne ze mi tez jakis maly wredny kurdupel zjada Ampery z aku, z czego nie do konca jestem zadowolony |
Prorok78 Polonez Zawiercie | 2005-12-12 11:49:40 Witam i odswierze... otoz mi rownie prad ucieka .. po wlaczeniu ampreomierza w obwod mam 1 amper przy wylaczonych wszystkich odbiornikach (odpialem rowniez alarm i odpialem z instalacji radio i wzmacniacz) .. w takiej sytuacji powino chyba byc 0 A ?? droga eleminacji doszedlem do tego ze jesli wyjac pierwszy od lewej strony bezpiecznik to wszystko wraca do normy tzn jest 0 ... bezpieczniki mam jeszcze w kabinie nad schowkiem a mowiac lewy - mam na mysli lewy patrzac z pozycji siedzacego pasazera... co tam jest podpiete i co moze powodowac takie uciekanie ?? w koncu pobor ampera to juz chyba raczej duzo ?? ladowanie alternator i aku mam sprawdzone i sprawne.. doszedlam do tego ze tam jest lampka wewnetrzna, awaryjki i radio ale co jeszcze ?? pomoze ktos ??? |
profil-usunięty | 2005-12-12 12:07:40 masz jakiś odbiornik żrący 12W mocy, to nie w kij dmuchał, a pomóc raczej nikt nie pomoże, bo wszyscy święci raczą wiedzieć jaką zmotą jest instalacja elektryczna Twojego samochodu ![]() |
roman16 Miłośnik FSO Pozonel Carro + 50% ... Warszawa / Milanówek | 2005-12-12 12:23:44 U mnie też są bezpieczniki w schowku (caro 92')
pod bezpiecznik pierwszy od lewej 25A (na schemacie bezpieczników nr.1) zapalniczka, zegarek, przerywacz kierunków , kierunki (w tym awaryjne), kontrolka kierunków, kontrolka awaryjnych, oświetlenie wnętrza, sygnał dzwiękowy, przekaźnik sygnału dzwiękowego, wentylator chłodnicy, radio |