MotoNews.pl

Przegląd zimowy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanie czy ktos dysponuje wiedza na temat darmowych przeglądów zimowych w Fordzie chodzi mi konkretnie o to czy akcja juz ruszła.?

Właśnie się umówiłem. akcja trwa do końca miesiąca, a w BIGu w Gdańsku być może przedłuży się do końca grudnia.

klik jakby co

Cytat:
2007-11-12 11:13:02, surec pisze:
klik jakby co

Nic nie znaleziono...

We Wrocku może ktoś podac namiary - bo na stronie Germaz-a nic nie moge znaleźć.

[ wiadomość edytowana przez: przemkowal dnia 2007-11-12 11:34:25 ]

ruszyla juz akcja
ja jeszcze musze sie umowic ..
chyba do polowy grudnia trwa

Właśnie się w Germazie umówiłem na 14-11

Cytat:
2007-11-12 11:32:27, przemkowal pisze:
Nic nie znaleziono... We Wrocku może ktoś podac namiary - bo na stronie Germaz-a nic nie moge znaleźć. [ wiadomość edytowana przez: przemkowal dnia 2007-11-12 11:34:25 ]

klikasz na znajdź dealera...
ijest we Wrocku 2 sztuki...

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2007-11-12 11:48:59 ]

surec - właśnie że w pracy mi nie działa - pewnie cos IT zablokowało
Ale się już umówiłem - Germaz Wroclaw ma do końca listopada przeglądy a do polowy grudnia ma promocje na części, płyny, itp.

Jest jeszcze taki:
Pol-Motors
50-516 Wrocław
ul. Bardzka 1
(71) 369-75-61 Serwis

Tylko, czy to jest bezpłatne?
Znalazłem taki bałagan na stronie Forda:

http://www.ford.pl/ns7/akcjazima_nav/-/news_zima2007

Niby po lewej piszą akcja zima 2007, a podpis pod zdjęciem jest "2006"

Więc jeśli przegląd jest płatny to żaden rarytas.

pozdrawiam
Arturek

Właśnie dzwoniłem do Euro Car-u zostałem poinformowany że mogę zrobić taki "darmowy" przegląd tylko musze kupić min. 2 opony zimowe.?!

Mnie chyba w wałka robią. Chcą ode mnie za przegląd 59 pln. No chyba że oponki będę zmieniał ale to juz inna bajka.

Cytat:
2007-11-12 13:00:23, gardenia1 pisze:
Właśnie dzwoniłem do Euro Car-u zostałem poinformowany że mogę zrobić taki "darmowy" przegląd tylko musze kupić min. 2 opony zimowe.?!

To niech sobie taki "bezpłatny" przegląd wsadzą tam gdzie mnie mogą pocałować.

Jak sie człek przyłoży to zrobi lepiej taki "darmowy" przegląd sobie sam pod blokiem. Temat wałkowany co pół roku, jak to wygląda... mało kto zadowolony wyjeżdża A takie rzeczy jak temperatura zamarzania płynu chłodniczego w wielu sklepach sprawdzą. Płyn hamulcowy trzeba sobie przypomnieć kiedy był wymieniany itd.

a ja jestem zadowolony. Owszem, wiele rzeczy zrobię sam, a tam tylko potwierdzają lub nie. Ale o wiele rzeczy mogę się wypytać, przynajmniej gratisowo obejrzę spód i zobaczę, czy nie trzeba ingerować...

Cytat:
2007-11-12 14:43:45, surec pisze:
przynajmniej gratisowo obejrzę spód i zobaczę, czy nie trzeba ingerować...

Problem w tym, że nie całkiem gratisowo - przeczytaj dokładnie na stronie Forda

Cytat:
2007-11-12 16:26:16, Arturek pisze:
Problem w tym, że nie całkiem gratisowo - przeczytaj dokładnie na stronie Forda

przed chwilką dzwoniłem do Bigu i zapewniano mnie, że całkiem gratisowo... Zresztą mam po drodze, więc jakby chcieli kasę czy cóś to ich oleję...

byłem wczoraj. Miło i sympatycznie, 30 minutek. Spotkałem kolegę z Forum, który tam pracuje i oglądłem odbudowywanego właśnie od podstaw thunderbinda...
A w temacie sprawdzono mnóstwo pierdułek (skrzynia biegów, spryski, sprzęgło...) oraz temp płynu chłodniczego, stan podwozia, zawieszenia, hamowników, układu wydechowego, wszelkie wycieki. Mam do wymiany osłonę przegubu i kilka uszczelek, trochę zerkłem na podwozie, coś niecoś dowiedziałem się, a i zrobiłem zakupy...
Polecam wszystkim, zwłaszcza tym, którzy nie mają możliwości garażowych na własne sprawdzenie autka.

No to Ja czegoś nie rozumiem. Dlaczego w Gdańsku robią to za darmoszkę a u mnie w bydzi każą sobie płacić i to słono. Toć to jakaś paranoja. Jakbym wiedział do komu to bym to podkablował...

Cytat:
2007-11-16 09:44:58, siekier82 pisze:
No to Ja czegoś nie rozumiem. Dlaczego w Gdańsku robią to za darmoszkę a u mnie w bydzi każą sobie płacić i to słono. Toć to jakaś paranoja. Jakbym wiedział do komu to bym to podkablował...

Ale możesz się powołać bez problemu na Big Autohandel w Gdańsku i powiedzieć, że tam robią za darmochę.
Jak chcesz, to zadzwoń do Bigu i spytnij, czy cała sieć Forda jest tym objęta. To jest informacja oficjalna i nic po znajomości. Być może każdy dealer inaczej podpisuje umowy z FoMoCo i dlatego są różnice.