Instalacja org halogenow do RS- pytania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przekladajac ostatnio do mojego samochodu lampy od Rs'a natknalem sie na 2 wtyczki. :

obok prawego reflektora ( widac ze jest to wtyczka rodzaju "zenskiego" a jak wiadomo przy halogenach sa obydwie "meskie" ) :

i obok lewego :

a tu widac gdzie one sie mniej wiecej znajduja:

Pomyslalem ze moze to byc gotowa instalacja do halogenow w moim CLXie. Zajrzalem wiec pod deske w miejsce w ktorym powinien byc przycisk do halo i znalazlem takie wtyczki :

Z przyciskiem dostalem taka wtyczke :

Biala z samochodu i ta niebieska co dostalem ja z przyciskiem roznily sie tym wyciecie w ksztalcie litery T :

Moje pytania sa takie:

Czy to jest instalacja pod halogeny?

Jesli tak to dlaczego przy lampach sa dwie rozne wtyczki ?

Do czego sa te wtyczki pod deska rozdzielcza ?

maly UP bo troche nas wiecej

up

jesli masz wlacznik od halo wstecznego sprobuj go podpiac a na wtyczke z przodu podepnij zarowke na krotko i bedziesz wiedzial co i jak aha tylko jeszcze pozostaje sprawa przekaznika bo nie pamietam czy takowy istnieje

1 i 2 fota to wtyczka pod pompke spryskiwaczy reflektorów
3 fota to wtyczka od czujnika oryginalnego autoalarmu czuiknik mocowany w pasie przednim z kwadratowym wycieciem.
Mam to rozrysowane jak i gdzie sa wpiete kabelki w CEB oraz gdzie wychodzi kabel pradowy do samych halogenów, potrzebny ci jeszcze mały biały przekaznik.

[ wiadomość edytowana przez: zeberko dnia 2007-11-19 18:52:07 ]

to do czego jest ta wtyczka za deska rozdzielcza ? przeciez oryginalnie w tym miejscu jest przelacznik halogenow i ogrzewania przedniej szyby. zeberko prosilbym o te schematy rozrysowane gdzie te kable ida. przekaznik jak i modul do skrzynki posiadam.

A wogole to gdzie szukac tych wtyczek jesli oryginalnie tam jest instalka ?

[ wiadomość edytowana przez: norm dnia 2007-11-20 21:41:27 ]