Czy mam się bać że mi dziwi odlecą ;P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś się przyjrzałem i nie wygląda to najlepiej :/
Chodzi o drzwi pasażera, a dokładnie zawias który jest montowany/ spawany do budy mi rdzewiej i odstaje. Na fotkach nie widać dokładnie bo tylko telefon miałem po ręką.

I pytanie czy mam się bać o to czy zostawić tak jak jest i czekać aż odpadną

No w zasadzie możesz zrobić jedno i drugie Czyli bać się i czekać aż odpadną A poważnie to tu nic nie widać A najlepiej takie rzeczy to organoleptycznie, bo leczyć pacjenta przez internet wiesz Musisz sam ocenić jak bardzo jest źle. Albo podjechać do jakiegos blacharza, pokazać, zapytać...

łoooł no rzeczywiscie nie wyglada to najlepiej to znaczy,ze drzwi w tym miejscu sie juz wogole nie trzymaja ?? chyba jakas fuszere w fabryce odstawili bo to niemozliwe,zeby zaspawany zawias tak sie odczepil

Sprobuj poruszac drzwiami i zobacz na ile to jest stabilne. Skocz do warsztatu jakiegos i niech obejrza i powiedza ile za ta przyjemnosc. Nie wiem co innego mozesz zrobic.
Elo

Na zdjęciu jest zawias górny ale dolny też ma ale o wiele mniejszą szparę

Podjadę może dziś lub jutro i się dowie czy mam panikować czy nie

Albo pasażer będzie wysiadał drzwiami kierowcy bo będzie zbyt duże ryzyko że odlecą

Otwórz lekko drzwi i poruszaj dół - góra jeśli będą pracować na zawiasach to lepiej je spawnąć.
P.S. Jeśli szczelą nawet dwa zawiasy dzwi się zaklinują i nie wypadną w czasie jazdy.

[ wiadomość edytowana przez: william0000 dnia 2007-11-20 21:14:49 ]

Jak rusza góra - dól to całe auto lata góra - dół czyli chyba nie jest tak źle

spoko, spoko - tylko pytanie czy jeśli poruszasz delikatnie to czy zmniejsza się lub zwiększa szczelina? Bo jak mocno to jeśli jeszcze się dobrze trzyma do całe auto będzie się ruszać, a jak zrobisz to delikatnie to zobaczysz czy przydało by się spawać.

Cytat:
2007-11-20 21:46:05, przemkowal pisze:
spoko, spoko - tylko pytanie czy jeśli poruszasz delikatnie to czy zmniejsza się lub zwiększa szczelina? Bo jak mocno to jeśli jeszcze się dobrze trzyma do całe auto będzie się ruszać, a jak zrobisz to delikatnie to zobaczysz czy przydało by się spawać.

Ciemno było ( sprawdzałem po 21:30 ) i mgła dość gęsta

Jutro się przyjrzę dokładnie

Mam (miałem) tak samo jak ty. Weź płaski wkrętak i wydłub bitumiczną izolację której pełno wokół tych blach, oczyść wszystko z rdzy szczotką stalową, nożykiem i przemaluj farbą podkładową, Najlepiej jeszcze wcześniej przemaluj to kortaninem. Zrobiłem tak 2 lata temu i do dziś mi drzwi nie odpadły i wygląda o niebo lepiej niż z tymi pęcherzami rdzy.
Powodzenia.

zespawaj koszt tego bedzie niewielki

jakies 20-30zl a problem z glowy

Za text z mgłą 1000 punktów

ja bym skoczyl do blacharza niech migomatem dotknie i bedzi epo problemie...