[Pony] spryskiwacze - zapychanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,
Czy wam w Pony także spryskiwacze się zapychają często? Denerwuje mnie już to, że po parunastu użyciach przestaje psikać...zapycha się i trzeba "pogrzebać" w tych końcówkach...

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2007-11-20 14:45:47 ]
[ powód edycji: Zmiana tytułu, była kupa w zbiorniczku ;) ]

To lej do zbiorniczka czysty płyn.Nie pamiętam juz kiedy ostatni raz czyściłem dysze

Szczęściarz
Leje zawsze czysty płyn, pewnie mam śmieci na dnie zbiorniczka...kurde, będę musiał jakoś je wypompować...

no ja mialem ten sam problem ale wyciaglem spryskiwacze i pomke poczyscilem i jest wszystko si a zbiornizek zawsze mozesz wykrecic i wyplukac pozadnie

A jak sie dostałeś do zbiorniczka? Trzeba zdjąć zderzak?

Wyjmować zderzak żeby się dostać do zbiorniczka w Ponym?, pierwsze słyszę. Jeśli masz zbiorniczek tam gdzie powinien on się znajdować wystarczy odkręcić dwie śruby i wyjąć zbiorniczek jest on połączony ze zbiorniczkiem wyrównawczym. Miałem ten sam problem z dyszami, Po przeczyszczeniu zbiorniczka i dokładnym wyskrobaniu i przedmuchaniu dysz z dwóch stron leja tak płynem że nie nadążam go dolewać .
Pozdrawiam

No w moim Pony (1.5 GSi) jest (patrząc od przodu auta) po prawo tuż przed kołem, poniżej poziomu reflektora. W zasadzie pomiędzy zderzakiem a kołem.
Patrząc w instrukcje, wychodzi na to, że trzeba najpierw odkręcić błotnik (czy jak to tam się zwie) i dopiero wtedy jest dostęp do zbiorniczka?

[ wiadomość edytowana przez: rufik dnia 2007-11-21 19:40:40 ]