MotoNews.pl

Ginace borygo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
z mojego esperaka 2.0 gdzies ucieka borygo.pod podloga sucho i bez sladow , z nagrzewnicy do srodka tez nie leci, bylem na analizie spalin i wyszlo ze mam piekne idealne spalanie, ze silnik nie pobiera ani boryga ani oleju, pod korkiem oleju tez ani sladu.Czy ktos mial podobny problem i moze wiec co jest przyczyna?Przejechalem raptem ze 300 km a ubylo kilka setek boryga

temat był wałowany, ale istnieje coś takiego jak uszczelka głowicy i biały dym z rury.....

pewnie mieszkasz w złej dzielnicy.... biorą rurke wbijają w układ chłodniczy od spodu i rąbia te twoje "setki" juz nie takie rzeczy polacy robili

owszem istnieje ale u mnie nie ma bialego dymu.przeciez wyszlo by na analizie spalin poza tym , prawda?

Cytat:
2007-11-21 12:44:18, pronciak pisze:
owszem istnieje ale u mnie nie ma bialego dymu.przeciez wyszlo by na analizie spalin poza tym , prawda?

wierzysz w kompy........? bo ja nie...

szukaj wycieków na złączkach na ZIMNYM silniku
a czy uszczelka pod głowicą poszla to Ci dobry mechanik zdiagnozuje
ja miałem niedawno to samo ---poszukaj wątku

Witam!!

Miałem dokładnie to samo co Ty. Ubywało płynu sporo a nic nie było widać gdzie
Jak się okazało rozszczelnił się zbiornik wyrównawczy z zgrzewie od strony kabiny. Lało sobie pięknie prosto na wahacz i osłonę silnika, przez to na ziemi nie było śladu

Proponuje wyjąć i sprawdzić zbiornik wyrównawczy...

Jeżeli się okaże, że się rozszczelnił to napewno winny jest zatkany korek, który się "nie otworzył"

Pozdrawiam

jestem ustawiony na wizyte w aso na kotsisa wiec poprosze go zeby mi od razu sprawdzil bo i tak musze jechac na komputer.Nie dosc ze nie moge dojsc do ladu ze sprzeglem to jeszcze to borygo mnie gnebi lubie ten samochod ale z powodu byle pierdoly nie mam spokoju.A ten zbiorniczek trzeba w razie czego wymienic czy mozna to jakos naprawic?

Nie polecałbym naprawiać. Skoro fabryczny zgrzew rozszczelniło to wszelkie metody klejenia raczej się nie sprawdzą . Mam na myśli wysoką temperaturę i ciśnienie.
Proponuję poszukać używanego za parę groszy

Pozdrawiam

Ja miałem podobnie. Sugerowano mi uszczelkę pod głowicą. Pod samochodem było sucho, a płyn gdzieś spierdzielał. W akcie desperacji pojechałem do ASO na Ursynowie (nie pamiętam ulicy, ale niedaleko al. KEN) i za friko podnieśli mi samochód i mechanik stwierdził, że olej OK, świece OK, więc on by głowicę robił w ostateczności, a on uważa, że leci z trójnika na dole, którym idzie płyn do parownika. Gazownik wymienił mi przewody i trójnik za 60zł i mam spokój. U gazownika byłem na Burakowskiej niedaleko Arkadii.

Cytat:
2007-11-22 09:57:15, Cameel pisze:
Ja miałem podobnie. Sugerowano mi uszczelkę pod głowicą. Pod samochodem było sucho, a płyn gdzieś spierdzielał. W akcie desperacji pojechałem do ASO na Ursynowie (nie pamiętam ulicy, ale niedaleko al. KEN) i za friko podnieśli mi samochód i mechanik stwierdził, że olej OK, świece OK, więc on by głowicę robił w ostateczności, a on uważa, że leci z trójnika na dole, którym idzie płyn do parownika. Gazownik wymienił mi przewody i trójnik za 60zł i mam spokój. U gazownika byłem na Burakowskiej niedaleko Arkadii.

tylko ze ja nie mam gazu

Hmmm, to zmienia trochę postać rzeczy
No i po co ja się tak napociłem?

wnerwia mnie to bo nie wiem co sie dzieje, mam nadzieje ze w aso mi powiedza bo itak jade do nich na komuter (strasznie duzo pali).caly czas sie mecze ze sprzeglem, kazdy mi co innego mowi a ja slucham jak glupi coraz to nowych przyczyn tyle ze jeszcze nikt mi nie powiedzial co tak naprawde jest powodem tego ze sprzeglo caly bierze przy samej podlodze choc jest nowiutkie POMOCY!!!!!!!!

Poszukaj wycieku jak dużo pali... Mój palił po 14... A kilka litrów lało się z przewodu na 100 %

Cytat:
2007-11-22 22:59:03, Zoltar pisze:
Poszukaj wycieku jak dużo pali... Mój palił po 14... A kilka litrów lało się z przewodu na 100 %

nie zauwazylem zeby cos lecialo spod podlogi, na baku tez nie widac ze ubywa przy postoju a stal teraz 3 dni nieruszany wiec nie wiem.Moze ma poprostu zle dobrana mieszanke, dlatego m.in. jade na komputer.spalanie spalaniem ale najbardziej wnerwia mnie sprzeglo i borygo