Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
andrzej197710 Klubowy Weteran octavia warszawa-grochów | 2007-11-21 12:20:39 temat był wałowany, ale istnieje coś takiego jak uszczelka głowicy i biały dym z rury..... |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2007-11-21 12:27:48 pewnie mieszkasz w złej dzielnicy.... biorą rurke wbijają w układ chłodniczy od spodu i rąbia te twoje "setki" juz nie takie rzeczy polacy robili
![]() |
pronciak daewoo espero Warszawa | 2007-11-21 12:44:18 owszem istnieje ale u mnie nie ma bialego dymu.przeciez wyszlo by na analizie spalin poza tym , prawda? |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2007-11-21 19:55:53 szukaj wycieków na złączkach na ZIMNYM silniku
a czy uszczelka pod głowicą poszla to Ci dobry mechanik zdiagnozuje ja miałem niedawno to samo ---poszukaj wątku ![]() |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2007-11-21 20:39:13 Witam!!
Miałem dokładnie to samo co Ty. Ubywało płynu sporo a nic nie było widać gdzie ![]() Jak się okazało rozszczelnił się zbiornik wyrównawczy z zgrzewie od strony kabiny. Lało sobie pięknie prosto na wahacz i osłonę silnika, przez to na ziemi nie było śladu ![]() Proponuje wyjąć i sprawdzić zbiornik wyrównawczy... ![]() Jeżeli się okaże, że się rozszczelnił to napewno winny jest zatkany korek, który się "nie otworzył" ![]() Pozdrawiam |
pronciak daewoo espero Warszawa | 2007-11-21 23:16:47 jestem ustawiony na wizyte w aso na kotsisa wiec poprosze go zeby mi od razu sprawdzil bo i tak musze jechac na komputer.Nie dosc ze nie moge dojsc do ladu ze sprzeglem to jeszcze to borygo mnie gnebi ![]() |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2007-11-22 00:29:57 Nie polecałbym naprawiać. Skoro fabryczny zgrzew rozszczelniło to wszelkie metody klejenia raczej się nie sprawdzą ![]() Proponuję poszukać używanego za parę groszy ![]() Pozdrawiam |
![]() Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-11-22 09:57:15 Ja miałem podobnie. Sugerowano mi uszczelkę pod głowicą. Pod samochodem było sucho, a płyn gdzieś spierdzielał. W akcie desperacji pojechałem do ASO na Ursynowie (nie pamiętam ulicy, ale niedaleko al. KEN) i za friko podnieśli mi samochód i mechanik stwierdził, że olej OK, świece OK, więc on by głowicę robił w ostateczności, a on uważa, że leci z trójnika na dole, którym idzie płyn do parownika. Gazownik wymienił mi przewody i trójnik za 60zł i mam spokój. U gazownika byłem na Burakowskiej niedaleko Arkadii. |
pronciak daewoo espero Warszawa | 2007-11-22 12:44:10
tylko ze ja nie mam gazu ![]() |
![]() Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-11-22 21:57:46 Hmmm, to zmienia trochę postać rzeczy ![]() No i po co ja się tak napociłem? ![]() ![]() ![]() |
pronciak daewoo espero Warszawa | 2007-11-22 22:54:18 wnerwia mnie to bo nie wiem co sie dzieje, mam nadzieje ze w aso mi powiedza bo itak jade do nich na komuter (strasznie duzo pali).caly czas sie mecze ze sprzeglem, kazdy mi co innego mowi a ja slucham jak glupi coraz to nowych przyczyn tyle ze jeszcze nikt mi nie powiedzial co tak naprawde jest powodem tego ze sprzeglo caly bierze przy samej podlodze choc jest nowiutkie ![]() ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-11-22 22:59:03 Poszukaj wycieku jak dużo pali... Mój palił po 14... A kilka litrów lało się z przewodu na 100 % ![]() |
pronciak daewoo espero Warszawa | 2007-11-23 01:37:33
nie zauwazylem zeby cos lecialo spod podlogi, na baku tez nie widac ze ubywa przy postoju a stal teraz 3 dni nieruszany wiec nie wiem.Moze ma poprostu zle dobrana mieszanke, dlatego m.in. jade na komputer.spalanie spalaniem ale najbardziej wnerwia mnie sprzeglo i borygo ![]() |