Jak sprawdzic przelacznik zespolony - spryskiwacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Moze mi ktos powiedziec jak krok po kroku sprawdzic przelacznik zespolony.. chodzi dokladniej o spryskiwacze.. Co polaczyc i gdzie na krotko aby uruchomic spryskiwacze w ten sposob upewniajac sie o awarii przelacznika zespolonego?

Czy spryskiwacze maja swoj przekaznik? gdzie on jest i jak go sprawdzic???????????

przekażnika nie mają (no chyba, że masz spryski lamp to wtedy R22). A w skrzynce wszystko abla?

No wlasnie nie wiem gdzie cos moglo cis skaszanic.. poprostu po wcisnieciu guziczka na spryski nic sie nie dzieje i nie wiem jak to posprawdzac wszystko....

najprościej zacznij od tego, czy pompka działa (powinna buczeć). Jeśli działa, a nie leci płyn, to znaczy, że coś z wężykami, jeśli nie działa, to sprawdź na niej napięcie, jeśli nie ma to wina w instalce, jeśli jest to pompka walnięta. Wtedy dopiero sprawdzaj całą instalację.

Cytat:
2007-11-12 00:06:04, minciu pisze:
Witam. Moze mi ktos powiedziec jak krok po kroku sprawdzic przelacznik zespolony.. chodzi dokladniej o spryskiwacze.. Co polaczyc i gdzie na krotko aby uruchomic spryskiwacze w ten sposob upewniajac sie o awarii przelacznika zespolonego? Czy spryskiwacze maja swoj przekaznik? gdzie on jest i jak go sprawdzic???????????

Sprawdź najpierw pompkę - Z pompki wychodzi przewód zakończony wtyczką - odepnij tę wtyczkę od instalacji i podłącz na krótko do akumulatora i będziesz miał odpowiedź czy pompka działa.

Jak rozebrac dynks od wciskania spryskow?? Bo musze dosc mocno cisnac by zalapaly,a szkoda polamac zespolony

seba też tak miałem wprysnołem w tą szparę miedzy dzwignią a przyciskiem jakiś płyn w stylu wd-40 rozpuścił najwidoczniej jakieś osady na stykach i o dziwo siły już nie używam do spryskiwania szybek