Jakie tarcze???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Ostatnio chciałem przetoczyc tarcze hamulcowe i założyć nowe klocki - niestety okazało sie że tarcze sa za bardzo zdarte ;-(

Mam pytanie: Gdzie najlepiej kupić tarcze?? W JC 90zł/szt, w serwisie ok. 150zł/sz.
Wiem że na układzie hamulcowym nie ma co oszczedzać ale jak te z JC zdają egzamin to po co ładować sie w koszty!

Jeszcze jedno (nie bede zaczynał nowego wątku) - na czym polega regeneracja amortyzatora??? Może inaczej - co lepiej kupić, całe amory czy wkłady np. KAYABy.

DAWID

oblukaj to

i to

na temat hamulców też coś się na forum znajdzie - trzeba tylko poszukać...

Ja polecam zestaw: tarcze Brembo, klocki Ferrodo. Zmieniałem kiedyś w moim Civicu.
Bo nie problem założyć nowe tarcze i klocki. Kłopot w tym, żeby klocki były odpowiednio dobrane do tarcz! Nie mogą być za twarde, za miękkie i takie tam różne. Bo potem hamulce piszczą, skrzypią i nie hamują jak trzeba.
Z tego co wiem tandem Brembo-Ferrodo jest sprawdzony.
Ja kupowałem od gościa z forum Hondy (nick "Byczek") i naprawdę w dobrej cenie. Nie pamiętam dokładnie, ale komplet tarcze + klocki to było poniżej 500zł. A z mojego doświadczenia wynika, że części do Toyoty są jednak tańsze niż do Hondy.

Ja przetoczyłem i jest git.
Polecam klocki kashijama JC 120 zł hamują OK ale przede wszystkim teraz mam czyste alumy z przodu tak samo jak z tyłu a na poprzednich klockach to alusy prawie czarne.....

Tak jak bylo mowione
Feredo + brembo
tu mozna kupic srawdzone:

http://www.hamulce.net/

WIesz osatnio chawla sabie ludzie EBC (znam kolesia ktory jest przedsatwicielem), ja np jezdze od dlugiego czasu na Ferodo i jest OK,ale ostatnimi czasy F mialo wpadki tzn pekaja klocki..... Kolega zalozyl osatnio EBC do Senatora i jest BARDZO ZADOWOLONY ... wiec jak chcesz oto jest nr 608692628 - Lukasz powedz,ze od Marcela

pzdr

Ja kupiłem ostatni do swojej Corolki tarcze hamulcowe z firmy Tarczpol (Warszawa) i wszystko jest OK. Firma jest tania i sprzedaje sprawdzony towar (zamin kupiłem znalem opinie kilku osob, które kupowaly tam tarcze.
w Załaczeniu link do strony www

tarczpol

Ja właśnie w przyszłym miesiącu kupuję do swojej Carinki właśnie u Leszka Wójcika z hamulce.net.
Tarcze Brembo komplet - 255
Klocki Ferodo - 150
Płyn Ferodo 5.1 - 40
Wysyłka 25
Tarcze i klocki w wersjach cywilnych. To nie Celica ani MR2, żeby miało sens pakować wyczynowe wersje.

ja mam tarcze ATM 2218 nacinane(320zł) i klocki Ferrodo Premium(185zł).Poprzednie tarcze były by już 3 raz do przetoczenia i klocki do wymiany i jak zobaczyłem ceny w serwisie u nas 500zł za tarcze to zgłupiałem.Pozdrawiam.

ja bym sie w ferrodo nie pchal, jest kilka fabryk i nie kazda ma ta sama jakosc..

od 1kkm jezdze na brembo + textar i musze powiedizec, ze to bardzo cacy zestaw.. szkoda tylko, ze nie ma brembo max do rolki

pozdr

ja bym sie w ferrodo nie pchal, jest kilka fabryk i nie kazda ma ta sama jakosc..

hmm...różna jakość.Teraz już wiem,ale myśle,że niebędzie tak żle z moimi.Mogłem wybrać między EBC,a ferrodo,ojoj

Ferodo faktycznie zaliczyło ostatnio kilka wpadek jakościowych z tym ze nie wiadomo czy nie były one zwiazane ze sposobem ich eksplatacji to sa klocki cywilne, sam jeżdze na ferodo+brembo i jest narazie OK polecam.

A może częstochowską mikodę?
Ludzie chwalą...

[cobym nie był oskarżany że zaczynam niepotrzebnie nowy topic]

mam namiary na ciekawą alternatywę:

Zakład chyba bez nazwy (sic!) - specjalizuje się w przetaczaniu tarcz, nabijaniu klocków (przynosisz takie co się skończyły a on nabija nową masę ścieralną!), oraz produkcji tarcz na zamówienie!!!!!
tak tak!

własnie u niego zamówiłem sobie nowe tarcze - przy okazji przetaczania obrysował sobie szablon i za tydzień odbieram nowe tarcze, które będą nawiercane i miały taki fajny patent - ukośne wentylowanie - te poprzeczne beleczki łączące obie tarcze (w wentylowanych, of course), są nie pod kątem prostym , ale powiedzmy 45 stopni, dzięki czemu "łapią" o wiele więcej powietrza...
podobno świetnie się sprawdza
jak odbiorę to (ktoś) wrzuci tu fotę.

aaa - chłopaki z Promotora mają w swoich brykach tarcze własnie od tego gościa.

namiary:
Warszawa, ul. Ryżowa 60
te. 0-22 423-64-35, lub 0-602 343-533

Cytat:
2003-10-18 00:07:25, MaciekB pisze:
[cobym nie był oskarżany że zaczynam niepotrzebnie nowy topic] mam namiary na ciekawą alternatywę: Zakład chyba bez nazwy (sic!) - specjalizuje się w przetaczaniu tarcz, nabijaniu klocków (przynosisz takie co się skończyły a on nabija nową masę ścieralną!), oraz produkcji tarcz na zamówienie!!!!! tak tak! własnie u niego zamówiłem sobie nowe tarcze - przy okazji przetaczania obrysował sobie szablon i za tydzień odbieram nowe tarcze, które będą nawiercane i miały taki fajny patent - ukośne wentylowanie - te poprzeczne beleczki łączące obie tarcze (w wentylowanych, of course), są nie pod kątem prostym , ale powiedzmy 45 stopni, dzięki czemu "łapią" o wiele więcej powietrza... podobno świetnie się sprawdza jak odbiorę to (ktoś) wrzuci tu fotę. aaa - chłopaki z Promotora mają w swoich brykach tarcze własnie od tego gościa. namiary: Warszawa, ul. Ryżowa 60 te. 0-22 423-64-35, lub 0-602 343-533

Minęło trochę czasu i jak ten wynalazek się sprawdza?

EDIT:

Kolega MaciekB ostatnio wchodził na forum 2004-06-23 więc raczej nie zobaczy Twojego zapytania..

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-11-27 17:31:31 ]