Dziwne stuki przy kole.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Heja banana, albo truskawki Mam taki problem juz od 2 lat. Skrecam sobie w lewo I już cos dziwnie sobie stuka... Co to moze być ???

Cytat:
Heja banana, albo truskawki

Co to za oczy ??? Od 2 lat, bo dopiero go odkupiłem. I mój jest od miesiąca. Apożyczałem go juz od dwuch lat od kolegi, aż odkupiłem.

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2007-11-27 20:02:16 ]

Cytat:
2007-11-27 20:00:33, Ikarus260 pisze:
Co to za oczy ???

Chyba nie skumał..

moze przegób?
albo łącznik stabilizatora?
Stacja Kontroli Pojazdów prawde Ci powie za niewygórowaną opłate(sam czasami jade i mi sprawdzaja a nic mi nie stuka)

Jadę niedługo na przeglądzik To będe wiedział. Kolredze w Tico oderwał sie sworzeń od wachacza. Dobrze, ze jechał tyko 40km/h.

Tico to był mój 1 samochód--mile wspominam -przejechałem nim 70 tys bezawaryjnie

Ale jak bys sprecyzowal to bylo by milo. Bo wspomaganie tez moze wydawac odglosy na maksymalnie skreconych kolach. A jak nie to poczekaj do tego przegladu to sie dowiesz. A co do "oczu" to cytat wyraznie mowil o czym sa oczy "heja banana..." czy cos tam, chodzi o styl posta ni w oko ni w dooope. Posty o problemach z autem najlepiej pisac rzeczowo, wypunktowac o co chodzi i okreslic jakos dokladniej odglos i skad pochodzi

np. mam metaliczne stuki (jakby metal o metal ocieral) odglos z okolicy kola przedniego strona od kierowcy

a nie tak :

hejka cos mi stuka w aucie z lewej strony
(i teraz czy z lewej jak patrzysz na auto z przodu, z tylu czy moze siedzac w aucie? a moze jeszcze lepiej przy kole pasowym?)

[ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2007-11-27 21:21:01 ]

Kylos. Racja Nie to nie metaliczne. To takie stukanie jakbypalcem w deskę. No nie wiem. W kole jak siedze w samochodzie to po lewej. Jak skręcam. Taki średni skręt i się zaczyna. Ale poczekam do przeglądu.

U mnie takie same objawy były jak był wywalony sworzeń wahacza.Podnieś auto i pociągnij dół koła do siebie,wtedy dobrze widać luz na sworzniu-ewentualnie łyżeczką można sprawdzić(oczywiście taką do wymiany opon))

No to albo cos z zawieszeniem albo jesli masz uklad bez wspomagania to moze byc listwa kierowanicza jak u mnie.

[ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2007-11-27 22:51:27 ]

Lechu : Wiem, że nie stołwą Kurcze koledze w Tico odpadł właśnie sworzeń. Musze zerknąć u siebie. Kylos mam wspomaganie