Pomocy - co zabrać w daleką podróż?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wybieram się moim maluszkiem w podróż nad morze, bede trochę jeździł po nadmorskich kurortach, możliwe ze przejade cale wybrzeze.
Mam prosbe co ze soba zabrac w podroz tak aby jakis incydent (odpukac) związany z maluszkiem nie pokrzyzowal mi planow. Jakie zabrac klucze, narzedzia, elementy silnika, cześci zamienne? Potrzebowalbym jakiegos zestawu awaryjnego. Nie chcialbym za bardzo inwestowac w lawete . Jakies tam umiejetnosci posiadam wiec jezeli cos sie przydazy to majac czesci i klucze powinienem sobie poradzic.
Z gory dziekuje
Pozdro

ja bym wziął 10 i 13 na pewno - głównie takie występują w okolicach silnika. może też nasadkę 30 (a więc i grzechotkę) oraz przegub. uszczelkę pod miskę, uszczelkę pod dekiel...może komplet uszczelek gaźnika ?? żarówki - to się może w każdym aucie zepsuć jakiś klucz uniwersalny, kombinerki, taśmę izolacyjną. na pewno olej!! jak coś wymyślę, to dopiszę .

więc tak ;
zabierak
przegób
gaźnik
uszczelke pod gaźnik
pod dekiel
olej
rezerwe (ja jeżdże z przebitą)
podstawowy komplet kluczy kombinerki

a zreszta z maluchem w każdym miejscu zrobisz bo wszystko jest

podnośnik i kase

pływak i belke
to moja propozycja.....

A tak powaznie to zestaw kluczy. Zobacz kto w club assistance świadczy "usługi" w danym rejonie, zapisz numer i jazda....

pozdrawiam i miłych wakacji zycze

jak po kurortach to wystarczy 10/13/17 i kaska. szerokiej drogi. nic się nie popsuje, no i wkrętaczek

Patrycji nie zapomnij , bo najczęścej ty masz awarie po browarach

ja sądze, ze musisz wierzyć w swojego maluszka - wtedy bedzie dobrze.
Weź go posprawdzaj przed wyjadem, a nie naprawiaj podczas wyjazdu.

Ja zawsze ze soba woże przegub,śruby i nakrętke do niego,pompke paliwa,tarcze sprzęgła,olej,płyn hamulcowy,zapasową wache i komplecik kluczy łącznie ze szczelinomierzem itd. Ale jak ma się coś schrzanić to i tak się schrzani taka rzecz że nie da się naprawić.Trzeba być dobrej myśli...
Miłej podróży

Portwelu nie zapomnij a tak powaga to ja 20-tego tez jade do MIELNA i zabieram tylko KASE

pływak
uszczelka pod dekiel
zabierak
przegub
nakrętka krótkiej półosi
zestaw naprawczy do pompy paliwa (grosze kosztuje)
zapas oleju
zapasowy aparat zapłonowy
komplet kluczy ze szczelinomierzem

można też zabrac na wszelki wypadek power plaster i linkę holowniczą

A ja uważam, że przegub i cału niezbędny do niego osprzęt. Komplet kluczy, a całą resztę nalezy przed wyjazdem skontrolować i jazda!! Jak coś ma sie sypnąć to i tak tego w trasie nie naprawimy. Naprawde wozicie tarczę sprzęgła?? Wow. No to lepiej jak wóz techniczny. P.S. Zapraszam do Gdańska. Może na jakieś piwko sie wyskoczy i .... Zresztą sie zobaczy!! Pozdrawiam i cze!!

ja bym do tego dozucil kawalek przewodu paliwowego, kable WN, kawalek przewodu elektrucznego, noz, swiece zaplonowa, klucz do swiec i to chyba byloby na tyle.