Polonez 1500 - rocznik 1980r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Jestem posiadaczem poloneza 1500(nie wiem jaka to wersja chyba C bo dużo słyszałem o tej literce hehe),ale jak ktosz was wie to prosze mnie oświecićco to dokładnie jest. A więc ma brązową tapicerkę coczki parapety,dywanki,deskę itp fotele są zielone jakieś(oryginalne)Werjsa export z tabliczkami dwoma. Stan oceniam na DB trzeba troszke porobić .Podsufitka oryginalna szmaciana z lampkami z tyłu. Zamierzam wprowadzić kilka zmian,ale nei chce się tu o nich rozpisywac,ponieważ niketórym napewno się to nie spodoba. Oto jak narazie kilka fotek do wglądu

resztę dam rano bo już późno.Proszę komentować

[ wiadomość edytowana przez: lipton911 dnia 2007-02-02 01:50:28 ]

To nie "C" - masz listwy i różne inne "uładnienia". Ładne groszkowe auto. Co będziesz zmieniał?

Kilka żeczy np.fotele inne i podświetlne włączniki na desce,central zamek i el.szyby

x

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-13 00:24:14 ]

Cytat:
2007-02-02 11:13:33, automatic pisze:
rozumiem ! chcesz zabić smród klasyki auta

?? Chce troszke zrobić go wygodniejszym,ale na razie mi się nie chce zobacze czy na allegro ktoś mi da za niego więcej nizdałem ja.Jak tak to go sprzedaję a jak nie to sobie go zostawiam

@lipton911 - to auto zasługuję na to aby zostało takie jak zjechało z taśm FSO na Żeraniu, nie ma co go "ulepszać" i unowocześniać.

Wszystko zależy też od tego w jakim celu go kupiłeś? czy jako samochód do codziennej jazdy czy jako pojazd kolekcjonerski ?

Cytat:
Lipton:
?? Chce troszke zrobić go wygodniejszym,ale na razie mi się nie chce zobacze czy na allegro ktoś mi da za niego więcej nizdałem ja.Jak tak to go sprzedaję a jak nie to sobie go zostawiam

Lipton, masz ode mnie imbryk do herbaty w nagrodę za działania na rzecz zachowania pojazdów z FSO i ogólnie zabytków motoryzacji......

To się nazywa za przeproszeniem "judaistyczne podejście do zabytków polskiej motoryzacji".
Dziękuję za uwagę.

No chciałem do jazdy na co dziń.Ale tak sobie wymyśliłem,że tego doprowadzę do ideału bo trzeba kilka żeczy pouzupełniać(np.dekielki i mieszek)i poczyścić go(tapicerkę).A do różnych akcji to chyba sobie kupię jakiegoś noska i w nim będę motał i wprowadzał swoje plany w życie.I będę miał 2 tego zabytkowego orygianła i noska poprzerabionaego.

macie nowa porcję fotek

http://img258.imageshack.us/my.php?image=zdjcie002aj0kc.jpg

http://img143.imageshack.us/my.php?image=ty9ku.jpg

http://img143.imageshack.us/my.php?image=poldaspodktem4pa.jpg

http://img258.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0058ja.jpg

Taki ładny borewicz..kolor wnętrza mnie zachwyca Obyś zostawił go i zostawił w stanie fabrycznym!

Dzieki...Co do oryginalności to zobaczę czy jest realne dostanie takich lusterek i jeszcze kilku bajerów

Tak jest bardzo realne ale nie ludz sie ze bedzie Cie to kosztowalo grosze. I taka mala rada - nie pisz na forum ze zobaczysz czy ktos da CI wiecej na Allegro niz Ty dales ... Tez kiedys sprzedalem jedno auto pod tym katem myslac ale przynajmniej sie z tym krylem. Piszac takie rzeczy na pewno nie zyskasz tutaj sympatii. P.S. Wersja C to byla wersja zubozona - bez listew , okladziny bocznej bagaznika i jeszcze kilku innych pierdol , a z tego co widzialem ten nia na bank nie jest.

C klasa ma też metalowe zderzaki I jest ogołocona z listewek,dodatkowego podświetlania i wszystkich innych bajerów które miały bogatsze poldki.

... no i "C-klasa" nie była produkowana w 1980 roku.

Czyli co to za wersja??Jaką literką oznaczana była??

Żadną. W 1980 roku nie było jeszcze oznaczeń literowych. Wprowadzono je w 1983 roku.

bardzo fajny borek
a jak już koniecznie chcesz dupowóz to możemy się zamienić-weźmiesz moje caro

Dodaję jedną nowa fotke z dekielkami przy poldku...

Z kołpaczkami zdecydowanie lepiej się prezentuje Tylko sprzydały by się szersze felgi min.5cali bo na tych 4,5 to kołpaczki wychodzą ostro poza felge.

Hehe dzięki.A co masz na mysli z tymi flegami 5cali??Będe zakładał niedługo felgi takei same jak te też z zaczepem na dekielek ale nie fasolki tylko z okrągłymi otworkami po bokach.To sa 5cali??