Trzęsie całą budą TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Tematów o podobnej charakterystyce przejrzałem wiele ale żaden w pełni nie odpowiadał mojej usterce. A mianowicie po wymianie poduszki skrzyni zaczęło mi trząść całą budą. Poprzednia była popękana i troszkę szarpało skrzynią przy ruszaniu.
Po wymianie tragedia, czuję się jakbym jechał w 20 letnim autobusie. Oczywiście trzęsie tylko na wolnych obrotach a przy około 2000 obr/min strasznie głośno słychać silnik jakby miał z 5 litrów pojemności. Essi ma przyspieszenie nie kopci i zapala rano bez najmniejszego problemu (oczywiście po wymianie świec).Proszę o jakieś sugestie porady...

A czy ta nowa poduszka jest oryginał czy podróba? Podróba może być z twardej gumy (dla zwiększenia trwałosci) i więcej drgań przenosi.

Inna sprawa to może kwestia przyzwyczajenia? Przez tą starą pękniętą może zapomniałeś już jak chodzi TD.

Jestem pewien że to podróbka bo kosztowała zaledwie 93 zł a oryginały są o wiele droższe. Kuzyn ma też TD i na kierownicy mozna położyć monetę i mu nie spadnie dlatego to mnie zniepokoiło.

Sprawdz mocowanie silnika.Chodzi mi oczywiście o poduszki.Jak tam jest wywalone to są takie obiawy.Podnieś lekko silnik lewarkiem i sprawdz poduszki.

Ojciec w swoim Essim wymienil poduszke na podrobe i jest kaszanka.Drgania sie przenosza bardzo mocno.Nie pomaga poluzowywanie,pozycjonowanie.Chyba nie taki rodzaj gumy jak trzeba.