Problem z odpalaniem. BMW 325 td . POMOCY !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem już na różnych forach i gdzie sie tylko dało. Nigdzie nie mogłem znaleźć mojego problemu.
Mam problem z zapalaniem. Ale każdorazowo, nie tylko na zimnym czy ciepłym. Na ciepłym i na zimnym jest tak samo - kręci i kręci ale zapala. Nie wiem czy to jest powiązane ze sobą ale obroty po odpaleniu stoją na 1000 - 1100 i świeci się kontrolka od wtrysku. Gdy już odpali to jest ok, ale ma bardzo ciężko.
Pompka paliwowa była sprawdzana, wtryski też grzeją, ciśnienie w cylindrach.
A tak przy okazji : co to jest to coś w baku połączone z pompką paliwową ?

Witam .Upewnij sie czy jest sprawny srodkowy wtrysk jedyny z przewodami jest on odpowiedzialny za poczatkowy moment startu silnika chyba cos jak ssanie Albo pompa wtryskowa nalapala bledow i wymaga ich wykasowania ale to juz tylko wizyta w warsztacie z komputerem do diagnostyki pomp Pozdro

miałem podobny problem z moja 325 tds jak ja paliłem to musiała pokrecic zanim załapała i swieciła sie własnie kontrolka od wtrysku.
mianowicie problem polegał na wycieku z pompu wtryskowej. dałem do regeneracji i pomogło koszt 1600zł bosch serwis.

musisz sprawdzic pompe wtryskową i tego nie da sie zobaczyc gołym okiem i pewnie dobrze o tym wiesz i koszty tego nie sa małe.. Powodzenia