MotoNews.pl
4 Sekwencja do AR 145 1.6 8V Boxer - śląsk (213342/0) - PT

Sekwencja do AR 145 1.6 8V Boxer - śląsk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Długo zwlekałem z taką decyzją, ale po ostatnich podwyżkach cen benzyny nie mam już innego wyjścia i muszę wrzucić do mojej Alfy gaz (przejeżdżam co najmniej 3 tys. km miesięcznie). Żeby choć trochę oszczędzić silnik będzie to instalacja sekwencyjna. Mam teraz pytanie do osób, które w ostatnim czasie zakładały instalacje gazową lub miały styczność z takim tematem. Jaka najlepsza będzie instalacja do silnika boxera i na co przede wszystkim zwrócić uwagę. Jestem ze śląska i znalazłem jak na razie takie warsztaty, może ktoś tam już zakładał instalacje gazową i może się wypowiedzieć na ich temat:

1. Czakram, Mysłowice, ul. Rzemieślnicza 20, instalacja BRC SEQUENT 24 – 2900zł
2. APS, Sosnowiec, Stawowa 2, instalacja STAG 300 – 2500zł
3. DOEBLOK, Radzionków, ul. Nałkowskiej 5, instalacja BRC SEQUENT 24 – 2400zł (na ich temat różne są opinie)
4. AutoGaz, Ruda Śląska, ul. Wschodnia 18, instalacja STAG 300 – 2400zł
5. DAVANTI, Bytom, ul. Gombrowicza 95, instalacja BRC SEQUENT 24 – 2700zł
6. AutoEkoGaz, Pszczyna, ul. Bieruńska 64, jeszcze nie dodzwoniłem się, ale podobno ludzie sobie ich chwalą.
7. Alfa Serwis, Ruda śląska, Zabrzańska 9, jeszcze nie dodzwoniłem się do nich

Sam w końcu nie wiem, co będzie lepsze i zastanawiam się, czy jednak nie zamontować instalacji II generacji ze względu na swoją prostotę i cenę, bo auto ma już swoje latka i ile można w końcu inwestować. Miał może ktoś doczynienia z takimi instalacjami zamontowanymi w silnikach boksera. Która instalacja i konfiguracja jest najlepsza dla tego typu silników. Może ktoś też zna jakiś konkretny warsztat na Śląsku, który specjalizuje się w takich montażach. Za wszelką pomoc z góry serdecznie dziękuje.

Witam
Nigdy nie montuj instalacji w DOEBLOK, Radzionków, ul. Nałkowskiej 5 poz. nr 3!! Ja tam zakładałem i dobrego słowa o nich nie moge powiedzieć. Poprawiałem po nich montaż w Piekarach Śl. koło Kauflandu KamGaz - i mogę polecić ten zakład, wyregulowali raz a porządnie, pozakładali cybanty gdzie brakowało, założyli filtr fazy lotnej i już dwa lata nie wiem że mam lpg, spróbuj zapytać tam. Co do rodzaju instalacji to proponuję jednak sekwencję różnica pomiędzy II gen. już nie taka duża, a święty spokój bezcenny . pozdr

skrzato, Ja też właśnie jestem już zmuszony gaz założyć do mojej astry 1,6 16v i też o sekwencji myślę. Ja podjadę jutro do tych na Zabrzańskiej w Rudzie i z nimi pogadam. Z tego co mi mówią znajomi którzy u nich założyli to są zadowoleni. Warsztat i obejście nie robi wrażenie ponieważ za budynkiem DTŚ biegnie a przed warsztatem budują jakiś budynek ale nie ma się co zrażać bo chodzi o fachowość.

[ wiadomość edytowana przez: gokarol dnia 2008-05-27 17:06:30 ]

[ wiadomość edytowana przez: gokarol dnia 2008-05-27 17:07:11 ]

Dziękuje wszystkim za pomoc. Za namową kilku osób zamontowałem w swojej Alfie instalacje II generacji + Blosa i muszę stwierdzić jedno TO NAPRAWDE DZIAŁA. Zero problemów z odpalaniem, spalanie jak na benzynie, żadnych wystrzałów, spadków mocy itp., a cena instalacji o wiele tańsza od sekwencji. Z mojej strony mogę szczerze polecić na Śląsku bardzo dobry warsztat, w którym montowałem instalacje. Panowie to naprawdę dobrzy fachowcy znający się na rzeczy, wszystko solidnie i porządnie wykonane i ceny mają konkurencyjne.

Polecany warsztat to:
Kopi Auto-Gaz-Serwis S.C.
ul. Szenwalda 50
40-619 Katowice-Ochojec
Tel: (032) 252-00-48

Interesuje mnie jak działa taki komplecik. Napisz proszę dokładnie jakie masz komponenty w swojej instalacji.
PS. Skoro masz taką nietypową instalację, to może się wypowiesz na temacie obok (Problemy z BLOSem)

Reduktor Lovteca, zawory Tomasetto i elektronika Stag 50. Wszyscy goście od Alf doradzali mi Blosa do silnika boxera i jak na razie instalacja od początku chodzi bez najmniejszego zarzutu, a jeżdżę nie mało, bo conajmniej 3 tys. km miesięcznie. Jeszcze jedna rzecz silnik miał robiony kapitalny remont i to też pewnie ma spory wpływ.