Silownik do zamka kombi mkVII tylnia klapa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Szukam silownika, takiego jak ponizej na obrazku, niestety nie umie namierzyc, kupilem jeden co sprzedawca mowil ze na 99% spasuje lecz mialem pecha i trafilem w ten 1%. Gdyby ktos znal namiar to bede wdzieczny, oczywiscie interesuje mnie uzywka lub zamiennik

dzieki!!

wlasnie mi powiedzieli w sklepie ze nowych nie ma i nie bedzie i zamienikow tez nie ma, no to klops

w hatchbacku otwory montażowe są takie same jak w uniwersalnym siłowniku, więc problemem może być jedynie drut popychcza (trzeba dopasować w uniwersalu) oraz siła (uniwersal ma 3,5kg lub 6kg). U mnie 3,5kg daje radę, a drut dopasowałem sam. I kosztowało mnie to 9pln... No chyba, że są jakieś przeciwskazania, o których nie wiem

ten nie będzie pasił?

odswieze., wiec jak to jest z montazem tego,. moze byc czy nie bo namierzylem taki sam tyle ze z 98 roku

do czego jest ten siłownik o którym jest mowa? jakie jest jego zadanie i gdzie jest umieszczony?

Ja kupiłem na allegro za 6zł uniwersalny siłownik i śmiga pięknie, tylko musiałem zamek wyczyścić i nasmarować....

Cytat:
2007-11-01 13:15:20, Xlar1 pisze:
do czego jest ten siłownik o którym jest mowa? jakie jest jego zadanie i gdzie jest umieszczony?

Masz w temacie napisane..... Otwiera zamek klapy bagażnika...

Popo napisz czy zamontowałeś, jak spasował i czy się spisał, bo mi też się lekko mówiąc ...rozleciał a wydaje mi się, że ten oryginalny siłownik po impulsie wraca "w dół", a uniwersalne chyba zostają na górze i dopiero kolejny impuls je opuszcza... no chyba że się mylę :/

Uniwersal też wróci jak dasz długą w miarę cienką sprężynę.

A wrócić musi bo zamek się nie zamknie.

Kolejny impuls też będzie w tym samym kierunku czyli będzie otwierał więc nic to nie da. Musi coś (sprężyna) go wrócić.

czyli podejrzenia miałem słuszne, że nie do końca pasuje... no cóż, pokombinuje ze sprężyną... thx

No i zamontowany i chciałem dla potomnych poinformować, że jak się dobrze zamontuje, to wcale nie jest potrzebna sprężyna.
Trzeba tylko ustawić uniwersalny siłownik równolegle do zamka, i zamek daje radę cofnąć siłownik (nie do końca,ale wystarczy aby bez problemów klapa się zamykała)

No to gratulacje.

To dobrze, że zamek sam odciąga siłownik ale słyszałem, ze jak zamek rrochę się zestarzeje i zabrudzi to już nie daje rady i wtedy sprężynka staje się koniecznością.

Póki co jak jest dobrze to przyjemnego użytkowania.

ma ktos foto tego jak juz jest zamontowane w klapie?